Tips redaksjonen
15.06.2012

”Trettisju grader” vant Statsbyggs studentpris

Arkitektstudentene ved NTNU, Peter Brekke Skråvik og John Sanden, er hjernene bak masteroppgaven ”Trettisju grader”. Gjennom et imponerende arbeid der stedets ressurser er utgangspunkt, viser de løsninger der Søftestad gruver utvikles til en moderne turistdestinasjon.
I juryens begrunnelse ble det blant annet trukket fram at masteroppgavens arkitektoniske konsept har funnet en formmessig klarhet som utstråler kvalitet. Programmeringen er troverdig, og løsningene er praktiske og funksjonelle. Med en nyskapende og eksperimentell tilnærming bearbeides Søftestad gruver til en moderne turistdestinasjon. Juryen sier videre at blant konkurrerende steder og destinasjoner vil Søftestad gruver kunne få en egenart og identitet som står støtt. 

Det var regiondirektør Kjetil Lehn fra Statsbygg som delte ut prisen på NTNU. Av fem nominerte masteroppgaver var det “Trettisju grader” som stod sterkest. Vinnerne av prisen får tildelt en sjekk på 20 000 kr. Masteroppgaven er en del av masterutstillingen for avgangsstudentene ved fakultetet for arkitektur og billedkunst ved NTNU i Trondheim.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1