Tips redaksjonen
15.06.2012

Grabben i bakken på Kårstø

24. mai satte ordføreren i Tysvær kommune, Harald Stakkestad sammen med AGAs ledelse, det første spadetaket for den nye luftgassfabrikken på Kårstø. Fabrikken, som bygges av AGA, skal produsere luftgasser (oksygen, nitrogen og argon) til både offshoreindustrien, øvrig industri og helseforetak på Vestlandet.
Normalt er det en vanlig spade man bruker, men i dette tilfellet var det mer naturlig å sette grabben i bakken. En fornøyd ordfører Stakkestad er glad for at AGA velger å bygge en fabrikk i kommunen: 

– Det blir en fabrikk praktisk talt uten miljøutslipp, og produksjonen vil ha en positiv innvirkning på næringslivet i distriktet.

Fysisk flytting fra Sverige
Fabrikken som opprinnelig stod i Köping i Midt-Sverige, ble nylig stengt. Fabrikken skal demonteres og flyttes fysisk til Susort ved Kårstø. Den vil etter planen være operativ i begynnelsen av 2013. Investeringen vil ligge på rundt 160 millioner kroner.

– Ved å flytte fabrikken hit til Kårstø reduserer vi leveringstiden og øker leveringssikkerheten betraktelig til våre kunder på Vestlandet, sier direktør i AGA, Jostein Thomassen. Vi har en stor del av vår kundemasse i dette området, og det er naturlig at vi går til dette steget. Samtidig kutter vi betydelig i transporten fra Østlandet ved å bygge denne fabrikken. Dette reduserer utslippene og underbygger vårt mål om å bli miljøsertifisert etter ISO 14001 i løpet av 2012, avslutter Thomassen.

Den moderne fabrikken vil bli bemannet med fire personer, men kan også fjernstyres fra AGAs anlegg i Avesta i Sverige.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1