Tips redaksjonen
16.05.2012

Smarte produkter for moderne hjem

Under designmessen i Milano presenterte Whirlpool løsninger tilpasset det moderne hjem. Gjennom intelligent teknikk, funksjonell design og miljøtilpassede produkter har selskapet skapt forutsetningene for en enklere, penere og grønnere hverdag.
Under årets messe presenterte Whirlpool blant annet en anvendelig app som gjør det mulig å styre kjøkkenet via en smarttelefon, ipad eller en bærbar datamaskin – både i og utenfor hjemmet. Hvert produkt kobles til et WiFi-nettverk og er på den måten tilgjengelig for å sende og ta imot informasjon. Med noen enkle tastetrykk kan man for eksempel aktivere fryserens hurtiginnfrysningsmodus allerede når man befinner seg i butikken eller hente en innkjøpsliste basert på de matvarene man har i kjøleskapet. I tillegg kan man få infomasjon om energiforbruket og en mulighet til å planlegge hjemmets ulike aktiviteter for å minske energikostnadene. 

Gjennom denne presentasjonen har Whirlpool gitt et innblikk inn i fremtiden og den kommende generasjonen av hvitevarer som er tilpasset den mobile konsumenten. 

Det handler om å forenkle hverdagen til konsumentene så mye som mulig. Foruten miljøvennlige produkter med optimert ytelse kommer vi, takket være den nye teknikken, til å kunne tilby mange nye funksjoner og tjenester, sier Jon Haraldsen i Whirlpool Norge. 

Lys for veiledning
The Lighting Experience er et annet innovasjonsprosjekt som ble presentert på årets messe i Milano. Ved å bruke lys gjennom tydelige LED-indikatorer og en informativ steg-for-steg-belysning blir det enklere og tydeligere for konsumentene hvordan produktene skal brukes.

Elegant glassdekor
Kjøkkenet har gått fra å være en arbeidsplass til å være et samlingssted. Derfor spiller materialvalgene og designen en stadig større rolle. En materialteknikk som viser fremtidens design er Whirlpools grafiske glass. Ved å applikere geometriske mønster på glasset skapes en dekorativ 3D-effekt, en design som gjør seg særlig godt i hjem med en åpen planløsning, og som bidrar til at kjøkken og stue smelter sammen på en naturlig måte. Den nye designen ble presentert i en serie produkter bestående av en vifte, en ovn og en platetopp.

– For de som ønsker å sette et personlig preg på kjøkkenet sitt, vil vår nye serieventilator med panelfront være ideell. Fronten finnes med ulike grafiske motiv (se bildet), og fronten kan enkelt byttes ut for å fornye uttrykket i rommet.  Disse fungerer som en bro mellom kjøkken og stue og passer perfekt for dem som vil ha det lille ekstra, avslutter Jon Haraldsen.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1