Tips redaksjonen
16.05.2012

Forutsigbar levering viktigst

Ægir bryggeri ved Flåm har på kort tid vokst seg til å bli en internasjonal aktør innenfor brygging av øl. For å møte den enorme etterspørselen, ser bryggerimester Evan W. Lewis ingen annen utvei enn å utvide kapasiteten.
– Siden åpningen i 2007 har interessen for lokalt øl bare eksplodert, forklarer innehaver og bryggerimester, Evan W. Lewis. – Vi begynte som et pubbryggeri, men gjestene ville heller ha med seg ølet på flaske, og etter hvert begynte vi også å levere til både dagligvarebutikker og vinmonopol. Da var det naturlig at vi måtte utvide kapasiteten for å møte etterspørselen.

Ægir bryggeri har i dag en kapasitet på 1400 hl. Når utbyggingen er ferdig, vil Lewis ha en kapasitet på 6000 hl, med plass til å utvide til opptil nærmere 20 000 hl pr år.

–Får det jeg vil ha
Evan W. Lewis har vært kunde av AGA i mange år, og det var naturlig å fortsette det gode samarbeidet under utvidelsen av Ægir Bryggeri. – For meg var forutsigbarheten på levering og graden av service til en god pris viktig, sier Lewis, og legger til: – De gir meg det jeg vil ha, og gjerne litt til. Når jeg har hatt et problem, har de ikke bare forklart hva jeg bør gjøre, men de kommer gjerne innom på befaring i tillegg.

Suksess
AGA leverer CO2 til Ægir Bryggeri og ser på utviklingen med spenning; – Ægir er en samarbeidspartner vi er stolte av å jobbe med, sier Bjørn Westgård i AGA. – De har hatt en eksplosiv utvikling og leverer et kvalitetsprodukt til flere land, Vi synes det er moro å være en del av suksessen.

Evan W. Lewis distribuerer i dag brygget i 400–500 butikker fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord. I tillegg selges Ægir-ølet på Systembolaget i Sverige, samt til enkelte steder i Finland, Storbritannia og USA.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1