Tips redaksjonen
16.05.2012

Frekvensomformer med integrert PLS

Nord drivesystems lanserer en ny modell i sin SK 500E-serie av frekvensomformere. Den nye intelligente SK 540E frekvensomformeren støtter den praktiske og frie programmeringen av drivrelaterte funksjoner i henhold til IEC-61131.
Den har alle de etablerte egenskapene til omformere i SK 500-serien, men støtter et bredere utvalg av drifter enn noen av sine søstermodeller. Den kan i tilegg til å styre asykrone motorer og  også benyttes til å styre synkrone motorer. Den har et nytt universelt encoderinterface som kan benyttes til regenerering av energi.

SK 540E utfører selv avanserte oppgaver uten en ekstern PLS og en sparer dermed betydelige kostnader. For pumpeapplikasjoner finnes for eksempel overvåkingsfunksjoner og karakteristiske kurvefunksjoner som kan benyttes til å regulere pumpen. Takket være en høyytelse mikroprosessor passer den nye omformeren til høyhastighet-kutteprosesser innenfor dreiing og fresing. Som de etablerte modellene fra serien tilbyr SK 540E sikkerhetsfunksjonen ”Safe Torque Off” i tillegg til en sensorfri strømvektorkontroll og en integrert bremsemotstand. I tilegg til alt dette identifiserer den parameterene til den tilkoblede motoren automatisk.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1