Tips redaksjonen
16.05.2012

Dørspesialist med allsidig utvalg

Dører og porter for beskyttelse mot stråling blir bl.a. brukt i forbindelse med LINAC-behandling, CT, PET og Brachy-terapi. Norlock opplyser til Ny Teknikk at de kan skaffe et variert utvalg av dører for strålebeskyttelse både til mesisinsk sektor og til industrien.
Dørene kan produseres som topphengte, som gulvmonterte skyvedører eller som svingdører/hengslede dører. Avhengig av strålingsgrad brukes bly, parafin, PE eller sement som beskyttelse. Dørene leveres av tyske Georg Berdel GmbH, som har levert mer enn 200 dør-/portsystemer til det tyske markedet. Selskapet er i dag den eneste leverandøren som er godkjent i henhold til gjeldene sikkerhetsnormer når det gjelder lukkekraft/klemsikring osv. 

Norlock opplyser at alle produktene produseres i henhold til høysete sikkerhetsstandarder. De er bygd med tanke på stor driftssikkerhet, lavt lydnivå og lavt vedlikeholdsbehov. All produkter er i henhold til EC maskindirektiv 2006/42/EG. Nødåpningssystemet er testet og sertifisert av TÜV. Alle dører er videre testet i forhold til lukkekrefter i henhold til EN 13241. 

Produktene produseres også for beskyttelse ved bl.a. røntgentesting av materialer, sveisefuger osv. Det kan også leveres mobile eller stasjonære kabinetter for bruk ved denne type testing. 

Norlock opplyser at de også kan levere hermetiske og semi-hermetiske skyvedører for sykehus, helsevesen og ren-rom-miljøer. Disse kan leveres med branngodkjenning, røntgenbeskyttelse og lyddemping. Likeledes kan de levere glassfiberdører for sykehus, helsevesen, svømmehaller osv. og slagdører, pendeldører og skyvedører.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1