Meny
24.04.2012

Nyttig sengeinnovasjon gir bedre helse og miljø

Oslo-firmaet Spinaxi AS jobber med å ta frem funksjonelle og nyttige produkter som skal hjelpe folk i hverdagen og bidra til bedre helse og miljø.
Det siste året har gründerne sluttført design- og konstruksjonsarbeidet for å ta sitt første produkt mot markedet. Lanseringen av Spinaxi sitt vippbare understell for senger markerer for alvor at firmaet har store planer i årene som kommer. Produktet vil først rette seg mot det profesjonelle bedriftsmarkedet, men vil etterhvert også tilpasses privatmarkedet.

Spinaxi installerte det vippbare understellet på ti av rommene på Røros Hotell i november, og tilbakemeldingene fra både renholdere og ledelse på hotellet er positive, melder bladet Renholdsnytt. Den enkle løsningen gjør den tyngste delen av renholderens arbeid til den enkleste.

– Dette gjør arbeidshverdagen mye enklere, og jeg tror dette vil bidra til at folk holder ut mye lenger i jobben, sier en av renholderne på Røros Hotell, til bladet.

– Dette er rett og slett helt supert. Nå unngår vi tunge løft og vanskelige bevegelser når vi vasker under sengene. Vi kan jo stå oppreist, noe som igjen vil føre til færre belastningsskader, sier en annen av renholderne på hotellet.

Produktet er oppfunnet og patentsøkt av Jon Olav Prøsch fra Røros, som også er styreleder og største eier i Spinaxi AS.

Understellet, som måler 26 centimeter fra gulv til madrass, kan monteres på de aller fleste rammemadrasser. Med et enkelt håndgrep løftes sengen lett opp ved hjelp av gassfjærer.

Kilde: Innodesign/Renholdsnytt

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no