Tips redaksjonen
24.04.2012

Holdbarhetsindikator måler både tid og temperatur

Hvert år kastes det store mengder god mat, blant annet fordi dagens statiske datostempling ikke er god nok siden den ikke tar hensyn til hvilke temperaturer en matvare oppbevares ved.
Nå har Keep-it Technologies utviklet en holdbarhetsindikator som viser riktigere holdbarhet ved å måle både tid og temperatur en matvare utsettes for.

Keep-it, som er navnet på indikatoren, er resultatet av mer enn 10 års forskning og utvikling ved Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB) i Ås. 

Daglig leder Christian Salbu Aasland i Keep-it Technologies syntes det er utrolig spennende at Keep-it endelig kommer ut i butikkene og inn i hjemmene til folk. 

– Det er mange brikker som må på plass fra ideen unnfanges til produktet kommer ut i butikkene. Blant annet må man ha risikovillige eiere sier daglig leder, Christian Salbu Aasland.

Holdbarhetsindikatoren har en blå stripe som beveger seg mot høyre; sakte ved kalde temperaturer og raskere ved varme temperaturer. Dette skjer hele veien fra produsent til pakken åpnes hjemme på kjøkkenet, og viser en riktigere holdbarhet. 

Det første produktet med Keep-it i butikken er kjøttdeig fra Nordfjord kjøtt. Kjøttdeig brukes mye og er også en matvare som lett påvirkes av temperatur. 

Indikatoren festes utenpå matvarens emballasje og teller ned antall dager til holdbarheten er ute.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1