Tips redaksjonen
24.04.2012

Unike muligheter for landets studentgründere

Studentorganisasjonen Start Norge og innovasjonsselskapet Movation har inngått et strategisk samarbeid for å øke innovasjonsevnen og entreprenørskapet blant studenter.
Blant annet vil Movations engasjement i forretningsplan-konkurransen Venture Cup gi gode studentideer unik eksponering på Movations InnoBørs og gi tilgang til et stort investor- og kompetansenettverk.

InnoBørs gir tilgang til et meget verdifullt og eksklusivt nettverk av investorer og fagfolk som kan hjelpe den enkelte start-up mot kommersielt gjennombrudd. 

Start Norge er en frivillig studentorganisasjon med 18 lokale avdelinger fordelt på de største høyskolene og alle universiteter i Norge. Lokallagene jobber for å fremme innovasjon og entreprenørskap blant studenter. Venture Cup er Start Norges største arrangement, og er en forretningsplankonkurranse drevet av og for studentene ved universiteter og høyskoler, med formål å stimulere til nyskaping.

Movation utgjør Nordens ledende, uavhengige innovasjonsarena: et innovasjons-økosystem og en unik møteplass som tilbyr både kapital, kompetanse og kommunikasjon for gründere.

Både Movation og Start Norge arbeider for målrettet verdiskaping og har som hovedmål å fremme innovasjon og entreprenørskap samt knytte kompetanse, kapital og forretningsideer.

Felles mål
– Å inngå partnerskap med Movation gjør at vi har en hovedsponsor som har de samme målene som vi selv har, sier Christoffer Moen, koordinator for Venture Cup Øst.

– Som oss ser de nødvendigheten av verdiskapning gjennom innovasjon og suksessfulle start-ups. Med disse felles verdiene i bunnen er dette et samarbeid som har forutsetninger for å bli langvarig og bære frukter i form av solide selskap som med tid og stunder vil prege norsk næringsliv.

– Movation sin tyngde i næringslivet og deres investornettverk og kompetanse vil kunne gi de mest innovative deltakerne i årets Venture Cup bedre og raskere tilgang til både kapital, kompetanse og kommunikasjon, sier Moen.

Viktig for fremtiden
 – Det er uhyre viktig å fremme ungdommens kreative og kommersielle evner, uttaler Bjarne Haugen, adm. dir. i Movation. – Sammen med våre partnere gleder vi oss til å møte neste generasjons entreprenører. Vi er stolte over å bidra, og føler det både som en stor glede og en samfunnsplikt.

– Det er den oppvoksende slekt som skal sikre vår felles fremtid. Med tanke på oljealderen som sakte men sikkert ebber ut, den kommende pensjonistbølgen og den stadig økende globale konkurransen er det avgjørende å sikre at neste generasjon får de beste forutsetninger for å lykkes med nyskaping. Vi ser frem til et givende samarbeid med Start Norge, sier Bjarne Haugen.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1