Tips redaksjonen
24.04.2012

Opptil 450 Mbps i trådløst nett

Buffalo Technology lanserer nå to nye rutere. Den ene kan tilby en hastighet på opptil 450 Mbps i et trådløst nett, mens den andre er en dual-band-ruter som gir en raskere og bedre trådløs tilkobling. Begge modellene har operativsystemet DD-WRT forhåndsinstallert.
Buffalo Technologys serie med trådløse rutere for forbrukere og mindre bedrifter har nå fått to nye medlemmer. Ruteren WZR-HP-G450H tilbyr en hastighet på opptil hele 450 Mbps, noe som forbedrer både hastighet, rekkevidde og signalkvalitet markant. Den andre ruteren, WZR-HP-AG300H, er en såkalt dual-band-ruter som også kan sende på det høyere 5 GHz-båndet. Færre enheter sender på denne høyere frekvensen, noe som gir bedre signalkvalitet og høyere hastighet.

De to ruterne leveres med operativsystemet DD-WRT. Hvis man ønsker en enklere installasjon og administrasjon, kan også Buffalos vanlige operativsystem brukes.

Begge ruterne har en innebygd USB-port som kan brukes for å koble til eksterne enheter som da kan fungere som nettverkslagring. Da blir også ekstra funksjoner som innebygd BitTorrent-server og FTP-server tilgjengelige. USB-porten kan også brukes til å dele en skriver i nettverket eller til å koble til et 3G-modem, slik at man får tilgang til en mobil internett-tilkobling.

Ruterne har funksjoner som blant annet VPN over PPTP eller OpenSSH, avanserte brannmursfunksjoner og Quality of Service (QoS), som prioriterer ulike typer trafikk i nettverket. Buffalo-teknologien AirStation One Touch Secure System (AOSS) gjør det mulig å koble enheter til det trådløse nettverket med to tastetrykk. Buffalo har blant annet en Android-app med denne funksjonen, og det finnes også støtte for Wi-Fi Protected Setup (WPS). 

Alle portene på ruterne har gigabithastighet, noe som gir best mulig ytelse og hastighet, selv når man bruker en vanlig nettverkskabel. 

Begge ruterne er tilgjengelige på markedet i dag. WZR-HP-G450H har en veiledende utsalgspris på 915 kroner (inkl. mva.), mens WZR-HP-AG300H koster 885 kroner (inkl. mva.). Produktene har en garantitid på to år.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1