Tips redaksjonen
14.02.2012

Fra plast til olje

I det stille har det japanske firmaet Blest utviklet et av verdens minste og sikreste plast-til-olje konverteringsutstyr.
Firmaets grunnlegger heter Akinori Ito, og han er besatt av tanken om å bruke denne maskinen til å endre verdensbefolkningens holdning til plastavfallet sitt. Han sier: – Når folk får vite at brukte plastposer er en ressurs og ikke et avfall, vil de begynne å tenke i helt nye baner.

Ito ser også for seg at innovasjonen kan bli et fast inventar i enhver japansk husholdning. 

Til demonstrasjon har firmaet produsert en fem minutters videosnutt, som nå går for fulle mugger på YouTube. Denne skal ha blitt sett av mer enn to millioner til nå.

Er dette verdens enkleste og beste måte å ta hånd om plastemballasjeavfall på? Mye kan tyde på det. Men spørsmålet er om metoden heller burde omsettes i større, effektive kommunal- eller gigantiske fylkes-/nasjonsanlegg i stedet for x millioner husholdningseksemplarer. 

For naturlig nok melder kronspørsmålet seg: Hva skal husholdningene gjøre med oljen de utvinner? 

Imidlertid: Den grunnleggende ideen er rett og slett FANTASTISK: 1 kilo plast blir til 1 liter olje. Og Ito selv slår enkelt og greit fast der han på slutten av videoklippet sitter og stapper plastemballasjer i en pose: – Er dette et plastavfall? Nei, dette er en verdifull råvare.

Kilde: packnews.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1