Tips redaksjonen
16.01.2012

Securitas lanserer fremtidens alarmanlegg

Med Verisure lanserer Securitas Direct fremtidens alarmanlegg. Det nye systemet inneholder blant annet avansert varsling på SMS og e-post, talende røykvarslere og rask bildeoverføring til alarmsentralen.
Verisure er en plattform med mange muligheter til oppgraderinger. Det kan overvåke husets tilstand og måle temperaturen via en app. Verisure mer enn et tradisjonelt alarmsystem og beskrives best som ”hjernen i fremtidens hjem”, ifølge Securitas.

Verisure Villa Guard inneholder et komplett brannvarslingssystem og en innbruddsalarm. Hele systemet kommuniserer trådløst mellom de ulike enhetene og er tilkoblet en alarmsentral med kontinuerlig overvåking og vekterutrykning.

Røykdetektorer som tenker og snakker
Verisures røykdetektorer er godkjent i henhold til EU-standard og har i tillegg til vanlig varslingslyd en snakkende varsling. 

Røykdetektorene er også ”tenkende” ved at de selv justerer sensitiviteten. Det betyr at når smuss og støv legger seg rundt sensoren, vil varsleren detektere dette og oppgradere sensitiviteten deretter. Dersom det blir for mye støv, eller batteriet bør byttes ut, gir den beskjed til alarmstasjonen.

Min side
Ved å logge seg inn på ”Min side” kan abonnenten hele tiden se tilstanden på alarmkomponentene og også legge til nye komponenter. Her kan han lese alarmloggen og få aktivitetsvarsling når folk går inn og ut av huset. Han kan også justere alarmene etter personlige preferanser. Det kan være gunstig dersom han for eksempel har husdyr og ikke vil at alarmen skal utløses av disse. 

SMS-varsling
Dersom abonnenten ikke er hjemme når alarmen går, kan han motta varslinger både på SMS og e-post. Sentralenheten står i trådløs forbindelse med røykdetektorene og kontrollerer kontinuerlig at de er aktive og fungerer som de skal. Hvis noe skulle være galt, får sentralenheten vite det og underretter abonnenten omgående via SMS eller e-post.

Nightvision-kamera
Dersom alarmen har fotodetektor, sparer abonnenten verdifulle sekunder dersom uhellet er ute. Med nightvision-kameraet vil systemet også kunne ta gode bilder i mørket. Enten det er innbrudd eller brann, går alarmen til alarmstasjonen samtidig som fotodetektoren sender en serie med bilder av årsaken. På alarmstasjonen kan operatøren raskt avgjøre alvoret i situasjonen, og om nødvendig varsle brannvesen eller politi. Verisure-systemet har kameraer som ifølge Securitas gir bilder med en kvalitet som gjør at man tydelig kan se hva som foregår– uansett om det er lyst eller mørkt.

Alarmen styres med smarttelefonen
Dersom abonnenten har iPhone, kan han laste ned en app som gir kontroll på alarmen. På den måten kan han følge med på det som foregår i huset sitt mens han er borte. Det er også planlagt en strømstyringsfunksjon slik at man kan skru lys og elektroniske artikler av og på via appen. Det vil også bli lanseret en app for Android, får Ny Teknikk opplyst.

Designvennlig
Tradisjonelle alarmsystem har ofte vært ”en torn i øyet” for folk som er opptatt av interiør og design. Firkantede og stygge bokser skjemmer et ellers pent hjem. Verisure-alarmene er derfor utviklet i nytt design der komponentene er mindre og mer diskret, slik at de går sømløst inn i enhver bolig på en designvennlig måte.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1