Tips redaksjonen
16.12.2011

Vinyl – designgulv som tåler en trøkk

En skal lete lenge etter et gulv med bedre bruksegenskaper enn vinyl, og produsentene lanserer stadig mer spektakulære design på beleggene sine.
Det er på tide å glemme sliten 70-tallsvinyl og få øynene opp for nåtidens gulvbelegg.

Vinyl er slitesterkt, prisgunstig, lett å holde rent, behagelig å gå på og motstandsdyktig mot vannsøl.

Gulvene er så allsidige at de kan benyttes i alle husets rom. I våtrom er vinyl svært godt egnet, og det finnes egne varianter til denne bruken.
  
De fleste er kjent med at vinyl finnes på store ruller, men gulvene er nå tilgjengelige i en rekke andre varianter; fliser, staver, klikksystem og hendige bokser åpner for muligheten til at man enkelt kan legge dette selv. Eller man kan naturligvis la en fagmann utføre jobben.


Dristige nyheter
Det finnes et hav av ulike varianter vinylgulv, og produsentene kommer stadig med nye typer.

Innslag av metalliske effekter, dyreprint og tekstillook er bare noen av nyhetene. Overflatene er også gjerne preget for å gjøre mønsteret enda mer troverdig.
  
– Vinyl finnes i ekstremt mange designer – alt fra tradisjonelle steinkopier til mer abstrakte mønster som ser ut som metallplater eller krokodilleskinn.

Det at mønsteret er trykket gjør at man har uendelige muligheter når det kommer til design, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo.


Kvalitetsforskjeller

Som med det meste annet gjelder prinsippet om at kvalitet og pris henger sammen også for vinyl. Det kan med andre ord lønne seg ikke å velge simpleste og rimeligste sort om man ønsker et varig gulv.
  
– Et vinylgulv av dårlig kvalitet er enten for tynt og ubehagelig å gå på eller det er for mykt, slik at det ikke er stabilt og lettere får inntrykksmerker.

En annen faktor er overflatebehandlingen og slitesjiktet som skiller gulvene.

Gulv av god kvalitet har et slitesjikt som forenkler renholdet og gjør at gulvet lettere står imot smuss og slitasje. Alle våre gulv har denne behandlingen, sier Kerstin Lagerlöf hos Tarkett.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1