Tips redaksjonen
16.12.2011

iQ Optima i klassisk makeover

iQ Optima fra Tarkett er et homogent vinylgulv for offentlige miljø som har vært en trofast venn på markedet siden 1984.
Etter samarbeid med arkitekter i ni land har iQ Optima gjennomgått en total makeover og er nå tilgjengelig i 64 farger i seks kategorier.

Det klassiske iQ Optima-gulvet er nå tilgjengelig i 64 nyanser i en svært moderne fargeskala.

Nyansene deles inn i ulike farge kategorier, og kolleksjonen har også blitt utvidet med nye mønstre, format og løsninger for ulike funksjonelle krav.
  
– Målet var å skape en gulvkolleksjon som kombinerer klassiske iQ Optima med trendy og moderne farger og samtidig lette arkitektenes arbeid med å dele kolleksjonen inn i praktiske kategorier av former og mønstre.

Det internasjonale samarbeidet lærte oss at grått er veldig populært, men også at jordfarger er godt likt.

Derfor inneholder den nye kolleksjonen en rekke gråtoner og nyanser i jordfarger.
I tillegg finnes det en rekke sterke farger siden enkelte av de nordiske arkitektene ønsket å jobbe med sterke kontrastfarger, sier Katarina Svensson, produktansvarlig for homogene vinylgulv i Tarkett Nordic.


Ftalatfritt
Selskapet opplyser at det fra september i år bare benyttes ftalafrie mykgjørende ingredienser i produksjonen av alle homogene vinylgulv fra Tarkett.

Man har satset tungt på forskning av råvarer og produksjonsprosesser for å redusere og nesten fullstendig eliminere utslipp av TVOC, som i dag er under 10 g/m3, i tråd med det som er målbart.
  
– For Tarkett er miljømessig utvikling ekstremt viktig, og vi er veldig stolte over at vi har kommet så langt uten å ofre på produktkvalitet og ytelse.

Men det betyr ikke at vi sitter tilbake og føler oss fornøyde. Miljøarbeid vil alltid være en prioritet for vår utvikling, sier Peter Okmark, miljøsjef for Tarkett.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1