Meny
02.12.2011

Nytt alternativ til arbeidshansker i skinn

Med den nye Nitrotough-serien lanserer Marigold en nitrilhanske som både er Øko-Tex-merket og egnet til matvarehåndtering.
Marigold vil få arbeidslivet til å tenke i nye baner ved innkjøp av arbeidshansker. Produsenten, som er blant verdens største innenfor beskyttelseshansker til industri, montasje og håndverk, har derfor utvidet sitt Nitrotough-sortiment i nitril med N1000-serien, som er Øko-Tex-100-merket.

Samtidig egner den seg til matvarehåndtering, da den oppfyller kravene i EF-forordningen 1935/2004, som er en forutsetning i matvarebransjen samt hos leverandører som emballasjeprodusenter.
  
– Hanskene fremstilles i en vannbasert prosess og med miljøvennlig belegg uten oppløsningsmidler.
De er pH-nøytrale og testet fri for mer enn 100 forbudte kjemikalier – og inneholder dermed ikke kreftfremkallende stoffer, pesticider og tungmetaller, herunder dimetylformamid (DMF), silikon, ftalater og azofargestoffer, sier Merete Pedersen, Marigolds representant i Norden.


Alternativ til skinn og PU

Ifølge Merete Pedersen er den nye Nitrotough-serien tiltenkt alminnelig bruk, der det i dag er vanlig med hansker i skinn og kunstskinn.
  
– Skinnhansker gir ikke brukeren beskyttelse mot olje, vann og andre væsker, som lett trenger igjennom.
Hanskene blir dermed kalde, stive og mindre behagelige. Dessuten er de vanligvis ikke særlig slitesterke og er bare i beskjeden grad skjærebestandige.

Nitril har derimot mange fordeler. Først og fremst gir materialet langt bedre beskyttelse mot olje, smørefett og andre væsker enn skinn og PU, forklarer Merete Pedersen.


Allroundhansker til flere ulike bransjer

Nitrotough N1000-serien er allroundhansker til bruk i alle bransjer der det kreves beskyttelse mot mekanisk påvirkning samt innenfor håndverk og montasje.

Serien består av fire modeller, der alle finnes i to versjoner – enten fullt nitrildyppede eller ¾-dyppede med fri overhånd for bedre ventilasjon for hånden.

N1200 og N1300 har glatt nitriloverflate, mens N1500 og N1700 har ru overflate. Hanskene leveres i størrelsene 7 til 10.
  
– N1000-serien karakteriseres av høy slitestyrke og rivefasthet samt av god komfort, sier Merete Pedersen, som også fremhever seriens gode gripeevne og fingerføling, som oppnås takket være en sømløs nyloninnside.

– Hanskene kan brukes alle steder der det er risiko for mekanisk påvirkning, og de er samtidig velegnede til grovere håndtering av matvarer. Dessuten er de ideelle til sprøytelakkering, ettersom de er silikonfrie.


Miljøvennlig fremstilling i Europa

Hanskene fremstilles i Europa etter strenge miljøkrav.

– Det er fokus på lavest mulig miljøbelastning i produksjonen, forteller Merete Pedersen.
Hun understreker at det høyteknologiske produksjonsanlegget i Portugal er godkjent etter ISO 9001-2000, ISO 14001 samt EUs ordning for miljøstyring og miljørevisjon (EMAS).

– EMAS-kravene er meget strenge, og går lengre enn for eksempel ISO 14001, avslutter hun.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no