Meny
02.12.2011

Liten brikke kan redde liv

AlertBrick AS lanserer en helt ny egenutviklet batteridrevet varslingsenhet til privat- og bedriftsmarkedet.
Ønsker du kontroll når du ikke er til stede? Med noen enkle tastetrykk kan du få SMS-varsel på mobiltelefonen ved brann, innbrudd og temperaturendringer. Eller ønsker du kanskje å få beskjed hvis båten din tar inn vann? Da kan også AlertBrick være produktet.
  
– AlertBrick skal være en utfordrer til dagens eksisterende alarmprodukter. Det er lagt vekt på en enkel løsning med økt fleksibilitet til gunstig pris, sier Henning Yven, som er daglig leder og selskapets gründer.
  
– En røykvarsler kan være din viktigste livsforsikring, fortsetter Yven.
  
– Ved å plassere AlertBrick ved siden av min mors eksisterende røykvarsler, sender AlertBrick henne, meg og hennes nærmeste naboer en SMS så fort røykvarsleren gir alarmlyd.

Dette gir en ekstra trygghet da vi kan iverksette nødvendige tiltak øyeblikkelig. Tid er en kritisk faktor.
  
Brikken er bygd på en idé av 22 år gamle Christoffer Corzani, som også er produktansvarlig. Produktet er utviklet av IT4you AS, som holder til i Brevik.
  
Varslingsbrikken har vært en av IT4yous store utviklingssatsinger de siste to årene.
  
Brikken har innebygd mikrofon som lytter til de fleste eksisterende alarmer som røyk-og gassvarslere. Når AlertBrick detekterer alarmlyd, sender den SMS-melding til mottakerne.
  
AlertBrick inneholder også en intern temperaturføler. Denne kan deaktiveres om man ønsker å koble til en ekstern temperaturføler (kabel) for å overvåke for eksempel en fryser.
  
AlertBrick inneholder i tillegg et tilkoblingspunkt for innbrudd og tyveriutstyr. 
Brikken sender SMS-varsling ved brudd på krets.

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no