Tips redaksjonen
14.10.2011

Komplett brukeropplevelse med Ultrabooks

De første Ultrabook-enhetene vil være tilgjengelige rundt juletider inneværende år og er basert på andre generasjons Intel Core-prosessorer.
De vil komme i flere varianter og utseender, med Intels Rapid Start-teknik, som gir svært raskt oppstart.

Med lanseringen av andre generasjons Intel Core-prosessorer tidligere i år fikk man vesentlig bedre ytelse og nye visuelle opplevelser med bedre prosessorgrafikk.

Selskapet har allerede levert mer enn 75 millioner enheter. Dette gjør det til den prosessoren i selskapets historie som har skapt størst resultat på kortest mulig tid.

Det er med på å bekrefte den kraftige etterspørselen av PC-er.

Utviklingen i vekstmarkeder er med på å sikre at det selges mer enn en million datamaskiner hver eneste dag.
  
På IDF-messen tidligere i år viste Mooly Elden, Vice President og General Manager av PC Client Group sammen med Microsoft, hvordan Windows 8 gjør det mulig å jobbe med flere programmer samtidig på Intel-baserte Ultrabook-enheter.

De pekte på det brede samarbeidet mellom selskapene og poengterte de nye mulighetene som kommer på nye typer enheter som kjører Windows 8.
  
Eden poengerte også hvordan Intels Thunderbolt-teknologi, som en ny og rask dobbelprotokolls I/O-teknologi, er med på å øke ytelsen, fleksibiliteten og enkelheten.   
  
Thunderbolt gir rask lagring, mediainnspillingsmuligheter og overføring av alle former for datainformasjon med en og samme kabel.


Utviklingen av Ultrabooks 2012
Eden ga et innblikk i prosessoren som vil finnes i Ultrabooks neste år – tredje generasjons Intel Core-prosessorer, Ivy Bridge.

Den forventes å være tilgjengelig første halvår 2012 og vil gi lavere energibruk og vesentlig bedre ytelse.

Grafikken er endret og sikrer bedre video- og spillopplevelser. Eden viste frem seks modeller av Ultrabook som kjører tredje generasjons Intel Core-prosessorer.

Han så for seg at dette vil kunne nå et stort publikum over hele verden i løpet av neste år. 
  
Brukerne får bedre sikkerhet ved at Ultrabook vil komme med de prosessorbaserte funksjonene Intel Identity Protection og Intel Anti-Theft.

Ved å bygge videre på eksisterende kapasitet kan neste generasjons Ultrabooks, Notebooks og stasjonære datamaskiner nytte Intels samarbeid med McAfee i utviklingen av en tyveribeskyttelse for Ultrabooks.

McAfees løsning vil være tilgjengelig i 2012 og være den første som drar veksler på Intels spesielle prosessorteknologi for å gi databeskyttelse i form av enhetslås, datarensing og lokalisering.  
  
For å utfordre hele PC-industrien til å utvikle de tynneste, letteste og de mest komplette enhetene diskuterte Eden emner som skjermer, tastatur, batteriteknologi og chassis; områder som krever ytterligere innovasjon for å møte visjonen rundt Ultrabooks.

For å vise at selskapet går i front, demonstrete Intel en ny energisparingsteknologi for laptops som begrenser skjermoppdateringer når Ultrabookskjermen ikke brukes.

LG Display vil være en av de første som utvikler en energiklok skjerm med selvoppdateringer for Ultrabooks skjermer.

Shuriken-teknologien vil kjennetegnes av blant annet”edge-to-edge design” og lavere strømbruk.


Visjonen realisert

Visjonen om Ultrabooks er en bred industrisatsning som rulles ut i tre faser.

Den første fasen kommer rundt juletider med lanseringen av de første Ultrabook-enhetene.

Fase to blir med tredje generasjons Intel Core prosessorer i løpet av første halvår 2012.

I 2013 slippes neste generasjon med 22nm ”Haswell”, som blir den tredje fasen.

Eden viste hvordan Haswell kan håndtere flere applikasjoner samtidig.

Enhetene som kjører denne brikken, kommer til å fundamentalt endre brukeropplevelsene, gi vesentlig lengre levetid i tilkoblet standby batteritid og den mest komplette og tilfredsstillende brukeropplevelsen noensinne, ifølge Intel.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1