Tips redaksjonen
23.09.2011

Gir USB-forbindelsen superkrefter

Det er stor forskjell på USB 3.0, som nye bærbare datamaskiner i økende grad utstyres med, og den noe eldre standarden USB 2.0.
 Men hva gjør du hvis du vil ha stor overføringshastighet uten å måtte skifte ut datamaskinen din?

Da kan du bruke en adapter, for eksempel Targus’ nye USB 3.0 Express Card Adapter, som passer i de fleste bærbare datamaskiner.

Du setter adapteren i datamaskinen og har du alle de nye fordelene på den gamle datamaskinen din.

De fleste bærbare datamaskiner som brukes her i landet, bruker fortsatt USB 2.0. Nye datamaskiner bruker imidlertid i økende grad USB 3.0 (”Superspeed”), og de kan dermed oppnå en overføringshastighet på 5 Gigabit i sekundet.

Det er omkring ti ganger raskere enn USB 2.0 og 25 ganger raskere enn WiFi.
  
Med for eksempel Targus’ nye USB 3.0 Express Card Adapter kan du oppnå samme raske hastighet på din ”gamle” bærbare datamaskin.

Du kan for eksempel overføre filmer og store bildefiler, eller raskt sikkerhetskopiere hele datamaskinen.
  
Adapteren retter seg både mot personer som har med seg musikk og film på farten og personer som har behov for å flytte og sikre dataene sine med jevne mellomrom.

Hvis du tar mange bilder kan adapteren også være til stor hjelp, siden du kan overføre bilder til datamaskinen mye raskere enn vanlig.

En ny, rask port til alt utstyret ditt
Targus USB 3.0 Express Card Adapter er et lite kort som er utformet for å passe i datamaskinens Express Card-port, som sitter på siden av de fleste bærbare datamaskiner. 
  
Du kan bruke alle USB-medier og -kabler i den nye porten, for eksempel en ekstern harddisk, en USB-penn eller en MP3-avspiller.

Adapteren håndterer alle tidligere formater og innstillinger, så du trenger ikke å installere USB-mediene på nytt.
  
Targus opplyser at de også lanserer en USB 3.0-hub med fire USB 3.0-porter for dem som ønsker flere porter med USB 3.0-forbindelsen.
  
Targus USB 3.0 Express Card Adapter (ACA34EUZ) koster 349 kroner (inkl. mva.).

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1