Tips redaksjonen
23.09.2011

Philips til topps med energisparende pære

Philips gikk seirende ut av en stor amerikansk konkurranse om å erstatte vanlige lyskilder med energibesparende alternativer.

Det amerikanske energidepartementet kåret Philips Lighting Nord-Amerika til vinner av av Bright Tomorrow Lighting Prize-konkurransen (L Prize) i kategorien for 60-watts utskiftbare lyskilder.

L Prize-konkurransen utfordret belysningsindustrien til å utvikle energibesparende lyskilder med høy ytelse, som skal spare amerikanske forbrukere og bedrifter for belysningskostnader.
  
Om hver vanlige 60-watts lyskilde erstattes med Philips prisvinnende alternativ, sparer USA 35 terrawattimer strøm i året.

Det tilsvarer 3,9 milliarder dollar og 20 millioner metriske tonn med karbonutslipp.


Nyskapning
Philips leverte bidraget til konkurransen i 2009 – etter 18 måneders krevende arbeid med testing.

I L Prize-konkurransen stilles strenge krav til ytelse, kvalitet, levetid, kostnader og tilgjengelighet.
  
– Vi så på L Prize-konkurransen som en mulighet til nyskapning og utvikling av et energieffektivt alternativ som stort sett har vært uendret i ett århundre, sier Zia Eftekhar, administrerende direktør i Philips Lighting Nord-Amerika.
  
– At vi er det første og eneste selskapet som klarer å gjennomføre dette og ende opp med et produkt, understreker ikke bare vår satsing på innovasjon og kvalitet, men også vår evne til å bringe meningsfull og ledende teknologi på markedet, sier Eftekhar.


L Prize-konkurransen
L Prize-konkurransen ble for første gang gjennomført i 2008.

Den fokuserer på 60-watts-lyskilden fordi denne er mest brukt og representerer om lag halvparten av det amerikanske lyskildemarkedet.

Innovasjon gjennom L Prize-konkurransen øker forbrukernes valgmuligheter og støtter energidepartementets arbeid med å redusere det amerikanske energiforbruket. Dessuten skaper det arbeidsplasser.
  
Som vinner av konkurransen mottar Philips 10 millioner dollar i tillegg til ulike kampanjefordeler gjennom L Prize.

Hele 31 samarbeidspartnere står nå klare til å promotere og videreutvikle det vinnende produktet.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1