Tips redaksjonen
19.08.2011

Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris til Pixavi

Stavangerbedriften Pixavi AS vant årets Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris 2011.
Statssekretær Halvard Ingebrigtsen, Nærings- og handelsdepartementet sto for overrekkelsen av prisen som består av diplom, 250 000 kroner og tjenester verdt 100 000 kroner fra Innovasjon Norges internasjonale nettverk.

Pixavi utvikler bærbare og trådløse HD-kamera for videkonferanse som, avhengig av modell, også kan brukes i eksplosjonsfarlige områder.

Kameraene kommuniserer over IP, enten det er WiFi, Wimax, 3G eller 4G. Xcaster er hva de selv hevder, verdens første mobile videokonferanseenhet. I tillegg leverer de HD overvåkningskameraer.

Opprinnelig ble disse utviklet for oljeindustrien for dokumentasjon, overvåkning og konferanse.

Det hører med til historien at myndighetene i Japan gikk til Pixavi for å få et kamera som skulle overvåke lekkasjen i et av atomkraftverkene som ble skadet under jordskjelvkatastrofen nylig.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:
  
”Årets vinner er inne i en svært spennende fase. Etter flere år med utvikling – også sammen med viktige kunder – kan bedriften vise frem et helhetlig konsept, både når det gjelder produkt og marked.

De har funnet en nisje i et fremtidsrettet marked, som også synes å være et betalingsvillig marked. Ikke minst er deres løsninger fleksible og brukervennlige.”
  
Det ble også delt ut diplom til de to andre finalistene: Emit AS ble hedret for sitt elektronisk stempling- og tidtakingssystem (EKT) for orientering og andre idretter, sammen med emiTag-brikken.

Energy Micro fikk diplom for sine energivennlige mikrokontrollere og radiobrikker.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1