Tips redaksjonen
19.08.2011

- En ny stoltype fra Norge?

Den lavryggede hvilestolen Nordkapp representer noe nytt.
Den kombinerer komforten og regulerbarheten til tradisjonelle hvilestoler med loungestolens letthet og iøynefallende formuttrykk.

”Kan dette være starten på en ny stoltype fra Norge?” spør Norsk Designråds jury, som har tildelt Nordkapp den Merket for God Design.

Det er møbelbedriften Stordal Møbler AS som står bak den nye stolen.

Bedriftens eget design- og utviklingsteam sammen med designbyrået Inventas har utviklet den nyskapende stolen som kan passe like godt i et resepsjonsområde som hjemme i stua.

Den brede, omsluttende formen tillater ulike sittestillinger og de store ørene gir en følelse av intimitet, i tillegg til at de bidrar til Nordkapps skulpturelle særpreg.

Stolen har en stram, definert form kombinert med myk linjeføring og tilbys i ulike typer bekledning, både i hud og i Stordals eksklusive ullstoff ”Loen”.
   
– Vi er selvfølgelig svært stolte av å ha mottatt Merket for god design for Nordkapp og ser det som en viktig anerkjennelse for vårt strategiske designarbeid, sier adm. dir. Ole Håvard Stavseng.

Han er tredje generasjon ved roret i familiebedriften som fikk sitt første Merke for god design allerede i 1970 for stolen Rektangel.
  
Nordkapp utgjør en viktig del av bedriftens designkolleksjon DesigNature.

Kolleksjonen retter seg mot det internasjonale premium-markedet med moderne design inspirert av norsk natur, naturmaterialer, høy kvalitet og håndverkstradisjon.

Stolmodellene fra Stordal på Sunnmøre har i løpet av de senere årene funnet veien til toneangivende forhandlere i det sentrale Europa.

Møbelbedriften har nylig fått avtaler med eksklusive forhandlere i ulike asiatiske markeder og åpnet i høst sin en egen flagship-store i Shanghai.
  
– Mye tyder på at vi har truffet internasjonal smak med vår norske eller skandinaviske design, sier Ole Håvard Stavseng.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1