Tips redaksjonen
19.08.2011

Mignon med nye sparepærer

Oppfatningen om at sparepærer er stygge og klumpete med kaldt lys, henger igjen fra sparepærens spede barndom.
Nå derimot, finnes det sparepærer med samme utforming og varme på lyset som den tradisjonelle mignonpæren.

Megaman Mignon er like pen som en mignon glødelampe, samtidig som den har alle kvalitetene til en sparepære.

Med en levetid på over 15 000 timer, vil det ta over ti år før neste gang du må skifte den ut.
  
– Vi skal fase ut glødelamper fullstendig, og da må vi se etter gode alternativer på markedet til for eksempel lysekroner.

Hos oss anbefaler vi stort sett Megaman Mignon til våre kunder, sier Øystein Seglen Owesen, daglig leder i Designbelysning.no.


Dimbare
Designbelysning.no har et bredt sortiment av lamper og lysekroner. Seglen Owesen synes sparepærens inntog er positivt, ettersom den har mange fordeler som glødelampen ikke har.
  
– Mignonalternativet har en fin form som passer i lysekronen, samtidig som du sparer mange kroner på strømregningen din.

I tillegg slipper du å skifte pærene på årevis, siden levetiden er så lang, sier han.
  
I Megamans sortiment finnes, i tillegg til den matte mignonpæren, også varianter med vridd og amberfarget glass.

Bruksområder er blant annet krystallkroner, speilbelysning, lampetter og utendørsarmaturer med klart glass. Dimbare sparepærer finnes også.


Uten flytende kvikksølv
Nortronic AS er distributør av Megaman lyskilder i Norge, og daglig leder Rune Vidar Nordum er opptatt av at sparepærene ikke bare er pene å se på, men også svært miljøvennlige og trygge.
  
– Denne pæren er spesielt designet med tanke på det estetiske, men som alle andre Megaman energisparelamper, er også denne svært trygg.

Det finnes ikke flytende kvikksølv i pæren, og et beskyttende silikonlag trukket over lampen hindrer glasset fra å spre seg dersom den skulle knuse, sier han.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1