Tips redaksjonen
15.06.2011

Kvalitetsbedrift videre i millionkonkurranse

Quality Intervention fra Balestrand vant regionalfinalen for Vestlandet i DnB NORs innovasjonskonkurranse med et system som åpner for lengre og sikrere drift av eksisterende oljebrønner.

Som vinner av den regionale finalen for Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, får Quality Intervention en pengepremie på 200 000 kroner og plass i den nasjonale finalen i september, der premien er på hele 1 million kroner.

Kåringen fant sted i Bergen 23. mai.

Divisjonsdirektør for DnB NOR Bergen/Hordaland, Katrine Trovik, som overrakte prisen, sa at alle finalistene hadde gode ideer, men at Quality Intervention skilte seg ut som en klar vinner.
  
– De har tatt tak i en viktig utfordring. Systemet de utvikler, har et stort internasjonalt og nasjonalt markedspotensial.

I tillegg vil det også være av stor betydning for miljøet ved at det kan hindre miljøkatastrofer, sier hun.


Juryens begrunnelse
I juryens begrunnelse heter det at ideen ikke bare har et bedriftsøkonomisk potensial, men at teknologien også har stor betydning for sikkerheten og miljøet.

Vinnerens løsninger åpner for mer langvarig og sikrere drift av eksisterende oljebrønner.

Teknologien vil kunne gi AS Norge større inntekter fra eksisterende infrastruktur.


Fornøyd vinner
Utviklingsleder Bjarne Langeteig i Quality Intervention er storfornøyd med den regionale seieren og med at selskapet er videre i konkurransen.
  
– Det er klart at både pengepremien og publisiteten dette medfører, betyr mye for den videre utviklingen.

Økt oppmerksomhet rundt det vi driver med, kan blant annet bidra til at det blir lettere å knytte til seg nye samarbeidspartnere, sier Langeteig, som har ambisjoner om å gå helt til topps i konkurransen.


Syv regionale finaler
Totalt gikk 33 bedrifter/ideer av 716 påmeldte fra hele landet videre til syv regionale finaler i DnB NORs innovasjonskonkurranse.

Den nasjonale finalen vil finne sted i Oslo 6. september.

Her vil det i tillegg til hovedpremien på 1 million kroner bli delt ut en ”Folkets pris” på 100 000 kroner.
  
Årets konkurranse er den åttende i rekken etter at DnB NORs innovasjonspris ble lansert i 2003.

Etter årets konkurranse har cirka 3700 ideer kjempet om DnB NORs innovasjonspris, som blir sett på som en av Norges viktigste.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1