Tips redaksjonen
15.06.2011

Stillegående varmepumpe

Enda større besparelser og enda mer stillegående er noen av styrkene til den nye luft/vann varmepumpen Thermia Atec.
Thermia Atec oppgis å varme huset selv nå det er –20 grader utenfor husveggen. Årsvarmefaktoren skal være opptil 37 prosent bedre enn tilsvarende pumper til nærmeste konkurrenter.

Thermia Atec bruker energien fra luften til å varme opp boliger med vannbårne varmesystemer og til å produsere varmt vann.

Thermia Atec har også en innebygd kjølefunksjon som kan kjøle huset på de varmeste sommerdagene.
  
Ved utviklingen av pumpen er det lagt vekt på høye ytelser, brukervennlighet og lavt lydnivå.
  
– Dette er den mest stillegående luft/vann varmepumpe vi har utviklet. Målet har hele tiden vært at det skulle bli den mest stillegående på markedet, sier Thermias akustikkingeniør Martin Hamberg.

Vi har også lagt stor vekt på design. Thermia Atec har en moderne design som er utviklet med sikte på å bli en naturlig del av omgivelsene, samtidig som den skal levere maksimale ytelser og være enkel å installere.
  
I tillegg til selve varmepumpen, som plasseres utendørs, finnes tre ulike innendørs enheter å velge blant. Enhetene finnes i følgende varianter:

1. Standard: Styreskap
2. Plus: Styreskap, el kolbe, sirkulasjonspumpe og vekselventil
3. Total: Styreskap, el kolbe, sirkulasjonspumpe, vekselventil og varmtvannsbereder på 180 liter.

– Alle kunder skal få det som er nødvendig for å oppnå maksimal energibesparing. Atec finnes i effektstørrelser fra 6 til 36 kW, og tre ulike tilbehørsalternativer gjør at ingen trenger å kjøpe mer enn det som er nødvendig, sier salgsdirektør Svein Nilsen hos Danfoss.
  
Varmepumpen er EU-klassifisert som fornybar energikilde.
  
For mer informasjon, kontakt salgsdirektør Svein Nilsen, Danfoss, tlf.: 67 17 72 00, 900 69 131, e-post: svein.nilsen@danfoss.com 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1