Tips redaksjonen
19.05.2011

Norges beste Studentbedrift 2011

Atech SB fra Sunnmøre har utviklet en ny metode for rensing av lensevann på maritime konstruksjoner. Nå skal de ut i verden.

Atech SB fra Høgskolen i Ålesund ble Beste Studentbedrift, Kitt SB fra Høgskolen i Telemark fikk Innovasjonsprisen og Hybelkokeboka SB fra Høgskolen i Harstad fikk Designprisen under Ungt Entreprenørskaps arrangement i Næringslivets hus onsdag.
   
Vinneren Atech SB fra Sunnmøre har utviklet en ny metode for rensing av lensevann på maritime konstruksjoner. Nå skal de ut i verden.
  
– Prisen i dag er et bevis på at det ikke bare er vi som tror på dette. Nå skal vi hjem og øve på å presentere dette på engelsk, sa Oda Ellingsen, daglig leder i Atech SB etter prisutdelingen.

Nå ser de unge entreprenørene etter en sterk strategisk og finansiell samarbeidspartner i bransjen.
  
Ideen til studentbedriften fikk studentene da Stig Remøy i Olympic Shipping AS besøkte Høgskolen i Ålesund for to år siden. Han utfordret studentene til å hjelpe rederinæringen med å bli mer miljøvennlig.

Juryens begrunnelse
Atech SB skal dermed representere Norge i EM i Madrid i juli. Studentbedriften er også nominert til Polyteknisk Universitys forretningsplankonkurranse i Hong Kong.
  
– Produktet kan anvendes både av profesjonelle og private aktører, og vi ser det som enkelt å skalere opp denne virksomheten til også å kunne nå ut på det internasjonale markedet, sa Johan H. Andresen, konsernsjef og eier i Ferd når han delte ut prisen.
  
Det er åttende året Ungt Entreprenørskap arrangerer Norgesmesterskap for Studentbedrifter.

Studentbedrift er en pedagogisk metode der studenter på høgskole- og universitet får praktisk erfaring med forretningdrift.   

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1