Tips redaksjonen
19.05.2011

Banebrytende samarbeid mellom industri og høgskole

Accenture og Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH) går nye veier for å utdanne gode praktikere til IT-industrien.
Nå blir ytterligere en stor aktør i norsk IT-bransje med i samarbeidet. 

 
Stor etterspørsel etter IT-hoder
Over mange år har norsk og internasjonalt næringsliv meldt om stor etterspørsel etter IT-kompetanse, spesielt innenfor utvikling.

Store norske konsulentselskaper melder om stort rekrutteringsbehov i 2011.
 

Industribachelor
Accenture og NITH har et langsiktig strategisk samarbeid for å øke interessen for IT-utdanning og dermed møte denne etterspørselen.

Gjennom en fire år lang bachelor, veksler studentene mellom å studere ved NITH og ha en betalt jobb som IT-konsulent hos Accenture.

Slik får kandidatene halvannet års arbeidserfaring ved siden av bacheloren sin og er godt rustet til å være operativ fra dag én i en fremtidig stilling som IT-konsulent.
 

Med HSH i ryggen
Industribachelor startet for første gang i 2009, og det er bare de beste studentene som får tilbud om de få ettertraktede plassene.

I dag deltar fem studenter i programmet, som blir applaudert av direktør for kunnskap og teknologi HSH Alisdair Munro. Han mener samarbeidet mellom NITH og Accenture gir studenter en unik mulighet til å ta en utdanning utenom det vanlige.
  
– Norge mangler arbeidskraft med IT-kompetanse, og jeg applauderer derfor alle tiltak som er med på å fremme IT-utdanning.

Det unike med dette samarbeidet er at studenter får mye erfaring i løpet av studietiden, og at de derfor kan tre inn i stillinger og være operative fra dag en i arbeidslivet. Dette gir enorm verdi for både bedriften og studenten, sier Munro.
 

Avanade blir ny partner
Accenture, NITH og HSH ønsker at Norge om noen år skal bli forsynt med enda flere gode IT-hoder og har jobbet med å motivere flere konsulentselskaper til å delta i samarbeidet.

I dag lanseres nyheten om at en ny stor aktør i norsk IT-bransje, Avanade, vil ta del i Industribachelor programmet. 

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1