Tips redaksjonen
19.05.2011

Storordre til Energi Teknikk

Energi Teknikk har signert kontrakt om rammeavtale for leveranse av turbiner på størrelser opp til 3 MW til Småkraft AS.
Rammeavtalen har en varighet på to år med opsjon på å forlenge kontrakten for to perioder, hver på to år. Kontrakten har en potensiell verdi på rundt 60 millioner kroner.

Småkraft AS ble stiftet i 2002 og bygger ut småkraftprosjekter i samarbeid med grunneiere over hele Norge.

Småkraft eies av fire selskaper i Statkraftalliansen: Skagerak Energi, Agder Energi, BKK og Statkraft.
  
– Det er interessant at mange, både norske og vesteuropeiske turbinprodusenter, er blitt konkurransedyktig også på pris, sier adm. dir. Rein Husebø i Småkraft AS.

Husebø synes det er interessant å merke seg at de norske og vesteuropeiske turbinleverandørene ikke lenger priser seg ut av markedet i forhold til sine konkurrenter i Øst-Europa og Kina, slik mange gjorde i 2004 da Småkraft sist forhandlet frem rammeavtale om turbinleveranse.

Banebrytende kontrakt
– Energi Teknikk vinner kontrakten basert på høy kvalitet til konkurransedyktig pris, sier Husebø.
  
Energi Teknikk har hatt sterk vekst de senere årene og har investert store summer i nye produkter og systemer.

Konkurransen om kundene er hard, og selskapet opplyser til Ny Teknikk at krav til kvalitet, system og struktur blir stadig tøffere.
  
– For Energi Teknikk er dette en banebrytende kontrakt, sier daglig leder Svein Arne Sæberg og legger til: – Selskapet har systematisk jobbet med produktutvikling og oppbygging av organisasjonen de siste årene, og denne kontrakten beviser at vårt arbeid har vært riktig.

Kontrakten innebærer at Energi Teknikk ytterligere forsterker sin posisjon i markedet som totalleverandør av elektromekanisk utrustning til småkraftverk.

Energi Teknikk har med dette bevist at det er et selskap å regne med også i fremtiden.
  
– Vi er stolt over å bli valgt som leverandør til de største utbyggerne i Norge.

Med det solide fundamentet som nå er bygd, vil det neste naturlige steget være å fokusere også på eksport, et marked som anses å ha stort potensial, avslutter Sæberg.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1