Tips redaksjonen
29.04.2011

H.M. Kong Harald åpner Aqua Nor 2011

H.M. Kong Harald foretar den offisielle åpningen av Aqua Nor 2011 i Trondheim den 16. august. Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen vil også være til stede sammen med gjester fra andre lands fiskerimyndigheter.

Styreleder i Stiftelsen Nor-Fishing, Fiskeridirektør Liv Holmefjord, er på vegne av fiskerinæringen både stolt og takknemlig for at H.M. Kong Harald vil åpne messen.

– Dette viser at oppdrettsnæringen er av stor betydning for Norge, og vi setter utrolig stor pris på at Hans Majestet tar seg tid til å være til stede og kaste glans over utstillingen på denne måten, sier hun i en kommentar.
  
Kongen har deltatt på åpningen av flere tidligere fiskeri- og havbruksmesser og foretok den offisielle åpningen av Nor-Fishing så sent som i fjor.
  
Kongefamilien har gjennom alle år vist stor interesse for fiskerimessen.

Så tidlig som i 1908 deltok Kong Haakon sammen med Dronning Maud og den unge Kronprins Olav ved åpningen av den store skandinaviske fiskeriutstillingen i Trondheim, og Kong Olav, Kong Harald og Kronpris Haakon har alle deltatt ved åpningen av de ulike messene opp gjennom årene.
  
Årets Aqua Nor er den 17. oppdrettsmessen som blir arrangert siden starten i 1979. Fra den spede begynnelse i 1979 har Aqua Nor vokst seg større og mer betydningsfull, og messen regnes nå som verdens viktigste utstilling for oppdrettsteknologi.

Arrangøren melder at oppslutningen om Aqua Nor 2011 er meget god, og at nesten hele utstillingsarealet er solgt.

Arrangøren kan også bekrefte at flere viktige internasjonale konferanser skal avholdes under messen i august.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1