Tips redaksjonen
29.04.2011

Ny hanske tåler nålestikk

Arbeidstakere innenfor forskjellige yrker er utsatte for risiko for stikkskader når de kommer i berøring med spisse gjenstander, slik som sprøyter, hypoderminåler, glasskår, barberblader og spiker.
 

– Med den nye hansken fra Sperian er operatøren beskyttet mot disse risikoene uten å miste den taktile sensitiviteten som trenges for små gjenstander, opplyses det i en pressemelding fra selskapet.  

Picguard fra Sperian er bare 0,5 mm tykk og er derfor egnet til bruk som en underhanske.

Den taktile sensitiviteten bibeholdes på grunn av det tynne stoffet.

Picguard er beregnet på arbeidstakere innenfor avfallshåndtering, renovering, riving, vedlikehold av heiser osv.
  
– Da Picguard kan brukes som en underhanske, er den beskyttet mot slitasje, smuss og abrasiv slitasje, noe som øker levetiden av Picguard vesentlig, forklarer Jörgen Billgren, produkt- og salgssjef for hansker ved Sperian. 

EN388 og ASTM 1342
Det finnes ikke noen europeisk standard med hensyn til beskyttelse mot sprøyter, og den nærmest tilgjengelige EN-standarden er EN 388 for perforering, som Picguard samsvarer med.

Den eneste sertifiseringen som eksisterer for en nålespiss, er den amerikanske sertifiseringen ASTM 1342.

Picguard har derfor gjennomgått en belastningsprøve, som ble gjennomført ved å bruke fem nåler av forskjellige diametre og lengder.
  
– Picguard har ikke bare bestått ASTM-testen for motstand mot punktering og nålestikk, men den møter også det høyeste effektivitetsnivået for bestandighet mot abrasiv slitasje, rivebestandighet og punkteringsmotstand, og det nest høyeste effektivitetsnivået for skjærebestandighet testet mot EN 388.

Dette gjør Picguard helt enestående på markedet, sier Jörgen Billgren.
 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1