Tips redaksjonen
11.04.2011

Først ute med Internett i leiebil

Den mobile bredbåndsleverandøren Ice og bilutleieselskapet Europcar tilbyr nå trådløst mobilt bredbånd til alle som leier bil hos Europcar i Norge.
 – Vi er først i Norge med å tilby Internett til leiebilkunder. Med denne avtalen kan ferierende og forretningsreisende være online fra bilen, hytta, hotellet, forretningsmøtet og hvor de enn måtte trenge nettilgang mens de leier bil, sier daglig leder i Ice Norge, Eivind Helgaker.


Tilbudet er tilgjengelig for flere tusen Europcar-leiebiler i Norge. 
 – Europcar leier ut biler til forretningskunder, turister og andre som forventer at Internett finnes overalt.

Leiebilkundene kan bruke den trådløse sonen i bilen til for eksempel å sjekke mail, værmeldinger og laste ned musikk.

Vel framme ved målet kan de ta Ice-modemet med seg inn på hytta eller hotellet for å jobbe og surfe videre, sier Helgaker.
  
Administrerende direktør i Europcar, Michael Ekblom forteller at selskapet har hatt stor etterspørsel fra bedrift og feriemarkedet etter mobilt Internett.
  
– Derfor vet vi at vi tilfredsstiller mange behov for flere av kundene våre ved å tilby mobilt bredbånd sammen med leiebilen, sier Ekblom.
  
– Flere utenlandske forretningskunder og turister vil nyte godt av at de kan være på nett mens de oppholder seg i Norge.

Med dette tilbudet unngår de høye kostnader ved bruk av utenlandsk dataabonnement i Norge. Med Ice kan de surfe fritt i hele Skandinavia, sier Helgaker.
  
– Dette er et tilbud som først og fremst brukes når kundene våre kommer fram dit de skal eller tar seg en pause i bilkjøringen, men også passasjerene vil ha stor glede av nettilgang på bilturen.

Tenåringen kan være på Facebook mens mor eller far kjører, og forretningsfolk kan bruke laptop og svare på mail mens de er på veien.

Modemet er utstyrt med en 12 volts adapter slik at det ikke er noe problem med strømforsyningen under lengre bilturer.

Vi ønsker også å oppfordre kundene våre til å ha godt nettvett, slik at det å være online i bilen på ingen måte går utover kjørekvaliteten, sier Ekblom.
  
I første omgang er det leiebilkunder ved Europcars største utleiesteder på Oslo lufthavn Gardermoen, Vika i Oslo, Moss lufthavn Rygge, Sandefjord lufthavn Torp, Bergen lufthavn Flesland, Værnes lufthavn, Tromsø lufthavn, Bodø lufthavn og Harstad/Narvik lufthavn Evenes som nyter godt av samarbeidet.

Ved disse utleiestedene har kundene muligheten til å leie mobilt bredbånd via en trådløs router eller USB modem når de bestiller leiebil.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1