Meny
06.02.2011

Proline Norge AS har fått teknisk godkjenning fra SINTEF

Proline Norge AS som leverer rørfornyingsprosjekter over hele Norge, har nå fått Teknisk Godkjenning (TG) fra SINTEF for sitt rørfornyingsystem for avløpsrør i og under bygg.
Proline Røfornying for avløpsrør i bygninger er et system der fiberforsterket polyester sprøytes på rørenes innside slik at slitte og skadede avløpsrør får doblet sin levetid.

Daglig leder i Proline Norge, Kjetil Flaatedal, omtaler prosessen Proline har vært igjennom med SINTEF Byggforsk, som meget nyttig.
  
– Denne prosessen har betydd at vi måtte tenke gjennom alle sider av produktet, sier han.

Det første møtet med SINTEF fant sted for over ett år siden, og selve sertifiseringsarbeidet ble igangsatt før sommeren i fjor. Kommunikasjonen har gått begge veier.
  
– Det er ikke alt som er ferdigtygd, og man kan alltid bli bedre. Så visse ting er blitt vurdert på nytt.

Det var et godt og konstruktivt samarbeid, og SINTEF stilte gode spørsmål som vi kunne jobbe videre med forteller han.


Verdifull
Proline Norge er eid av svenske Proline Group, som har hatt en tilsvarende godkjenning i Sverige (SP-SITAC) i mange år, og sånn sett sitter man nå med to godkjenninger på produktet.

Samtidig var det enkelte punkter SINTEF ville gå nærmere inn på, og Flaatedal understreker at godkjenningen ikke bare går på materiell og metoder, men også på selve installasjonsprosessen, operatører, presisjon, interne prosedyrer og prosjektstyring.

Han er ikke i tvil om at denne godkjenningen vil være verdifull, og at det er av betydning for bransjen som helhet at de enkelte aktørene får teknisk godkjenning.
  
– Jeg tror det vil bety mer og mer, da bestillersiden i større grad begynner å etterspørre godkjenninger, sier han.


Utvidelser?
Totalt er det rundt 250 personer i Proline, hvorav 15 jobber i Proline Norge, som har avdelinger i Oslo, Trondheim og Kristiansand.

Flaatedal ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å utvide til flere områder i Norge allerede i år, men han understreker at veksten må være kontrollert.

Et annet spørsmål man vil måtte ta stilling til, er hvorvidt markedsområdet skal utvides fra prosjektmarkedet som borettslag, sameier, sykehjem osv, til privatmarkedet – et marked som krever andre praktiske løsninger for å holde kostnadseffektiviteten oppe.
  
– I dag har vi sjelden et oppdrag som varer mindre enn fjorten dager. Men vi ser at etterspørselen er stigende også fra private, forteller han.
  
Det er et marked i vekst, men samtidig er det absolutt konkurranse om rørfornyingsoppdragene.
  
– Det er andre aktører i markedet, og det er sjelden vi får en jobb uten konkurranse, sier han.

Godkjenningen fra SINTEF er stemplet 5. januar 2011.

Flaatedal legger ikke skjul på at det er flere enn han som er fornøyd.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no