Tips redaksjonen
28.11.2010

Fjord1 bygger 50-bilersferge hos Fiskerstrand

Fjord1 har inngått kontrakt med Fiskerstrand BLRT AS om prosjektering og bygging av en ny ferge som blir levert i desember 2011 og satt inn på strekningen Sandvika – Edøya mellom Tustna og Smøla på Nordmøre.

Den nye fergen er utviklet av Multi Maritime AS i samarbeid med Fiskerstrand BLRT AS og får en total lengde på 66,4 meter, en største bredde på 13,2 meter og kapasitet på 50 personbiler og 150 passasjerer.

Skrog og startutrustning på fergen skal utføres ved Western Baltija Shipbuilding i Klaipeda, Litauen, og ferdig utrustning skal utføres av Fiskerstrand Verft AS utenfor Ålesund.
  
Kontrakten er vunnet i en europeisk verftskonkurranse med ti andre verft. Fire av disse verftene var norske, mens de andre var fra Polen, Tyrkia og Kroatia.
  
– Det er svært hyggelig å vinne en slik anbudskonkurranse og vite at vi er konkurransedyktige i forhold til andre europeiske verft, sier adm. dir. i Fiskerstrand BLRT, Rolf Fiskerstrand.

– Videre er dette den første kontrakten med Fjord1 MRF på 20 år, og derfor er vi ekstra glade for å kunne levere denne fergen, legger han til.
  
For de reisende på Sandvika–Edøya-strekningen vil den nye 50-bilersfergen tilby vesentlig bedre kapasitet enn dagens løsning på 30 biler.

Kravet i anbudet var 40. Den forventede trafikken på strekningen i 2011 er 125 000 personbiler.

De reisende får også oppfylt ønsket om en utsiktssalong på øvre dekk med denne løsningen.
  
– Vi har lagt vekt på pris, kvalitet og leveringsdyktighet i denne utvelgingen og ser fram til å sette inn en ny, flott og effektiv ferge for kundene våre på Sandvika–Edøya-strekningen i 2011, sier administrerande direktør i Fjord1 MRF, Anker Grøvdal.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1