Tips redaksjonen
02.11.2010

Protia vant DnBNORs innovasjonsmillion

Protia AS i Oslo er kåret til vinner av DnBNORs innovasjonspris på én million kroner. Bærums-bedriften Aginos kom på andreplass.
Oslo-bedriften Ostomycure fikk både tredjeplass og ”Folket pris”.
 
– Etter vår vurdering har alle vinnerbedriftenes ideer et stort markedspotensial og kan bidra til utvikling i norsk næringsliv, sier konsernsjef i DnB NOR, Rune Bjerke.
 
Protia representerer et forskningsprosjekt som har utviklet en revolusjonerende ny membranreaktor som effektivt omdanner gass til drivstoff.

Protias aksjonærer inkluderer Universitet i Oslo, SINTEF, NTNU og Springfondet/Kistefos.
 
Agrinos utvikler organiske produkter som gjenoppretter et sunt jordsmonn, forbedrer og øker avlinger, øker effektiviteten av mineralgjødsel og reduserer behovet for sprøytemidler.
 
Ostomycure har utviklet en ny og unik metode for tømming av tarm bestående av et implantat med lokk.

Løsningen eliminerer ”posen på magen” og vil dermed øke livskvaliteten betraktelig for stomipasienter.
 

Rekorddeltakelse
DnB NORs innovasjonskonkurranse har aldri hatt større deltakelse enn i år.

Av godt over 800 deltakere klarte hele ti bedrifter gjennom regionale finaler eller nominasjoner fra sekretariatet å kvalifisere seg til den nasjonale finalen, som fant sted foran nærmere 200 inviterte gjester i DnB NORs storstue i Oslo, Marmorhallen, onsdag 15. september.
 

Nytt i år
”Folkets pris” på 100 000 kroner ble delt ut for første gang i DnB NORs innvoasjonspris’ historie.

Det har heller ikke vært vanlig å dele ut priser for andre- og tredjeplassene, pengepremier som i år var på henholdsvis 100 000 og 50 000 kroner.
  
Vinnerne av DnB NORs innovasjonspriser ble kåret av en jury bestående av DnB NORs konsernsjef Rune Bjerke, statsråd Trond Giske, som var representert ved statssekretær Rikke Lind, styremedlem Berit Kjøll (juryleder), IT-gründer Shahzad Rana, adm. dir. for Abelia, Paul Chaffey, leder for Innovasjon Norge, Kjell A. Storeide og partileder Siv Jensen.
  
Vinneren av Folkets pris ble kåret gjennom en åpen avstemning på Internett og fikk nesten dobbelt så mange stemmer som nummer to.

Rune Bjerke og Berit Kjøll delte ut hovedprisene og statssekretær Rikke Lind Folkets pris.
 

Millioner i støtte

Årets konkurranse er den syvende i rekken etter at DnB NORs innovasjonspris ble lansert i 2003.

Inkludert årets konkurranse har nærmere 3000 ideer så langt kjempet om DnB NORs innovasjonspris. Til sammen er det blitt delt ut i overkant av 9 millioner kroner.

DnB NORs innovasjonspris blir omtalt som en av Norges viktigste innovasjonskonkurranser.
  
Forrige vinner av prisen var Sub Sea Water AS, som vant én million kroner til utvikling av systemer for å finne ferskvann under havbunnen.
  
Årets øvrige sju finalister var GeoRigg fra Stavanger, OrigoID, som har sin opprinnelse i Bø i Telemark, Scandicraft fra Moelv, Weyland fra Bergen, Kaliber Industridesign (tidligere San Tech) fra Trondheim, West Drilling Product fra Stavanger og MemoAct fra Trondheim.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1