Tips redaksjonen
29.09.2010

Kustbevakningen i Sverige velger Volvo Pentas IPS-system

Den svenske kystovervåkningen velger å installere Volvo Pentas IPS-system i en helt ny type fartøy som blant annet skal brukes til sjøredning og grensekontroll.
Med IPS-systemet senker kystovervåkningen drivstofforbruket for de nye fartøyene med opp til 30 prosent.

Siden lanseringen i 2005 har Volvo Penta solgt over 10 000 enheter av det revolusjonerende IPS-systemet med framoverrettede propeller.

Systemet – som i dag finnes over hele verden – reduserer drivstofforbruket for planede båter med opp til 30 prosent sammenlignet med tradisjonell rett aksel og vannjet, samtidig som båtens prestasjoner og manøvreringsdyktighet blir vesentlig forbedret.
   
Dette var et argument som veide tungt da Kustbevakningen i Sverige tok beslutningen om hvilket drivsystem som skulle velges for fem fartøy av den nye fartøytypen KBV 312, som kommer til å bli brukt til overvåkning, grensekontroll, fiskerikontroll, sjøredning og sjøsikkerhetsarbeid.
  
Orderen til Volvo Penta består av totalt 15 stykker komplette IPS-systemer.

Hvert av fartøyene kommer til å bli drevet av tre Volvo Penta D13-motorer med IPS-drivsystem (3xIPS1050), som gir en framdriftseffekt tilsvarende en akselinstallasjon på 3150 hestekrefter per fartøy.
  
Fartøyene – som bygges av verftet Baltic Workboats i Estland – blir 26,5 meter lange og 6,2 meter brede og får en toppfart på over 30 knop.

KBV 312 er halvplanet og bygges i aluminium, og den kommer til å bli utrustet med topp moderne teknologi med hensyn til navigasjon og framdrift.
  
I tillegg til at IPS-systemet oppfyller kystovervåkningens og verftets strenge krav når det gjelder funksjon og drivstoffeffektivitet, har systemet lave utslippsverdier når det gjelder NOX og karbondioksyd, der D13 allerede i dag oppfyller krav som vil gjelde fra 2013.
  
IPS-systemet er typgodkjent av Det Norske Veritas og levereres komplett med fire manøvreringsplasser.
  
Det første KBV 312-fartøyet i serien beregnes å være klart høsten 2011.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1