Tips redaksjonen
29.09.2010

Fremtidens skolebrød er grovt

 Vinnerne i konkurransen om å lage Fremtidens skolebrød er nå kåret.
De tre vinnerbidragene bruker alle grovt mel, og det er vist stor kreativitet i utarbeidelsen av oppskriftene.

Førsteplassen er i år en spennende oppskrift uten gjær, mens andreplassen er en søtere variant med aprikos. Tredjeplassen er smakssatt med urter og ost.


Vinnere av Fremtidens skolebrød 2010:
1. plass: skolelunsjbrød, Leirvik skule i Stord

2. plass: aprikoshorn, Slidre skule i Valdres

3. plass: urtebrød, Folkestad skule i Telemark

Alle vinnerelevene har vunnet en bakedag for hele klassen sammen med en landslagsbaker, og alle de tre vinneroppskriftene vil bli prøvebakt på bakerlinjer i Oslo, Bergen og Stavanger.


Fokus på sunne og grove kornprodukter

Konkurransen Fremtidens skolebrød ble arrangert for andre gang i år, og det kom inn mer enn 50 spennende bidrag fra 5.–7. klassinger i hele Norge.
  
– Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å bidra til sunnere spisevaner. Ett av målene med konkurransen er å få flere barn og unge til å spise gode og grove brødprodukter i tråd med de nye kostrådene om å spise minst fire porsjoner fullkornsprodukter hver dag.

Vi oppfordrer også bakerbransjen til å la seg inspirere av konkurransebidragene til å utvikle enda flere grove bakervarer, sier juryleder og daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø.
  
Kriteriene i konkurransen er blant annet at brødet må være grovt eller ekstra grovt, inneholde lite salt og sukker og være basert på en egenkomponert oppskrift.
  
En kvalifisert fagjury bestående av representanter med bakgrunn både fra bakeribransjen, skole og ernæring har smakt seg frem til de tre vinnerne.

Vinneroppskriftene er publisert på Opplysningskontoret for brød og korns nettsider, www.brodogkorn.no, og er dermed tilgjengelig for alle som har lyst til å teste ut gode og grove skolebrød til matpakken.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1