Tips redaksjonen
25.09.2010

To HMS-nyheter fra Moldex

Moldex har utviklet to nye produkter for et bedre arbeidsmiljø: 3000 air – en serie åndedrettsmasker med lavere pustemotstand og Waveband – ørepropper med bøyle som gir bevegelsesfri¬het uten resonanslyd.
260 % større filterflate
I løpet av 2009 ble standard EN 149 endret slik at det stilles strengere krav til åndedrettsmaskers filtreringseffektivitet.

Moldex’ nye Serie 3000 AIR gir brukeren 260 % større filterflate enn tidligere vernemasker, noe som sørger for en merkbar reduksjon i pustemotstanden.
  
Masken har et foldefilter med nesten tre ganger større filterflate enn tidligere vernemasker, som gjør at det fanger opp mer faste aerosoler enn et slett standardfilter.

Pustemotstanden øker derfor i langsomt tempo, og masken kan brukes over lengre tid. Dette gir en lavere totalkostnad for åndedrettsvern.

Samtlige modeller finnes i to størrelser og leveres med låseklemme og juster¬bart bånd som gjør dem enkle å ta av og på.

To av model¬lene er gjenbrukbare.
  
Den foldede filterteknologien tilpasser seg automatisk til ulike ansiktsformer (ActiveForm), og en utvendig nett¬struktur skal gi bedre slitestyrke og lengre levetid.


Større bevegelsesfrihet

Waveband er Moldex’ nye ørepropper på bøyle som gir maksimal bevegelsesfrihet uten resonanslyd.

Øreproppene har en SNR-verdi på 27 dB og passer på arbeids¬plasser med uregelmessige støynivåer.

I motsetning til mange andre ørepropper på bøyle kan Waveband bæres under haken eller på baksiden av nakken uten at det gir uønsket lyd på grunn av hodebevegelser.
  
Waveband veier 12 g, har funksjonelle gripepunkt og en anatomisk utforming som følger ansiktets kontur med et bøyletrykk på 1,2 N.

Proppene kan skiftes ut og har en støybarriere fremstilt av mykt SEBS-materiale.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1