Meny
23.06.2010

Allergitrygge pølser fra Leiv Vidar

Pølseentusiasten fra Hønefoss garanterer at allergivennligheten på ingen måte har gått utover den velkjente Leiv Vidar-smaken.
Den tradisjonsrike Hønefoss-bedriften har samarbeidet med Astma- og Allergiforbundet (NAAF) om en ny serie av grill-, wiener og middagspølser helt frie for de vanligste allergifremkallende stoffer. 

De nye pølsene erstatter Leiv Vidars eksisterende sortiment i dagligvarehandel.
  
– Leiv Vidar har utviklet det første matproduktet i Norge som er tilpasset og kontrollert for å være helt trygt for allergener.

Så vidt oss bekjent er det heller ingen i Europa som har gjort det samme.

Nå har Leiv Vidar markedets reneste pølser, som fortsatt er like gode, sier generalsekretær i Asma- og Allergiforbundet, Geir Endregard.


Smaksrik

Leiv Vidars svar på NAAFs krav var å fylle på mer av det gode i pølsene.
   – Oppgaven var utfordrende, men løsbar:

En av de viktigste endringene vi har gjort, er å øke kjøttinnholdet og tilpasset den hemmelige krydderblandingen vår. Mye av smaken ligger nemlig i kjøttet, forklarer markedssjef i Leiv Vidar, Asbjørn Koller.
  
For Leiv Vidars del har veien fram til den nye pølseserien vært lærerik. NAAF gikk nemlig grundig til verks da Leiv Vidar tok kontakt med forbundet for å søke råd om å lage en pølse alle kan spise.
  
– For å si det slik: Vi har lært en del om allergifremkallende stoffer i denne prosessen. Det er vi glade for nå, og resultatet er vi veldig godt fornøyd med, sier Asbjørn Koller.
  
NAAF har kontrollert alle underleverandører, kryddere og E-stoffer.

Borte er melk, gluten, soya og smaksforsterkeren glutamat.

NAAF har også stilt svært strenge krav til oppbevaring, håndtering og rengjøring.


Stort behov

Over én million nordmenn har en eller flere allergier.

Matallergier er mest vanlig hos barn, men også stadig flere voksne utvikler matallergier i godt voksen alder.

Verdens helseorganisasjon, WHO, anslår mer enn 50 prosent av verdens befolkning vil ha minst én allergi i 2030.
  
– Pølsene fra Leiv Vidar vil fylle et stort hull i markedet. Daglig får vi spørsmål fra mennesker som lurer på hva man kan servere i bursdager, ved skole- og barnehagetilstelninger eller ved idrettsarangementer.

Pølsene fra Leiv Vidar er helt trygge og har beholdt den gode smaken de alltid har hatt.

Dette er pølser for absolutt alle, sier generalsekretær i Asma- og allergiforbundet, Geir Endregard.


Opptatt av kvalitet

Asbjørn Koller er spent på hvordan de nye pølsene vil bli mottatt blant forbrukerne, siden god smak ikke er det første man tradisjonelt forbinder med allergivennlige produkter.
  
– Vi har alltid vært opptatt av kvalitet her i Leiv Vidar, og vi har alltid vært opptatt av at alle skal få oppleve den.

Men vi hadde aldri gått med på å utvikle en slags pølse i ”hvit frakk”.

Til det er vi alt for glade i håndverket vårt, smiler markedssjef Asbjørn Koller.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no