Tips redaksjonen
23.06.2010

Ny kjøleskapsteknologi gir mindre matkasting

Electrolux har utviklet kjøleskapsteknologien ”Fresh FrostFree”, som gjør at maten holdes frisk i kjøleskap lenger og bidrar til mindre matkasting.
– Når tidsklemma bare tillater ukentlige innkjøp, vil tilgangen til ferske råvarer begrense seg selv.

Derfor er det viktig med god matoppbevaring slik at maten kan holdes frisk så lenge som mulig, sier produktsjef Lena Wånemark i Electrolux Norge og legger til:

– Dette har ikke bare betydning for smaksopplevelsen, men også for miljøet siden vi kaster altfor mye mat på grunn av feil oppbevaring.
  
Problemet med konvensjonelle kombiskap er at kjøle- og frysedelen deler det samme kjølesystemet.

Dette gir for tørt klima i kjøledelen, maten blir lett ”dehydrert”, og matens levetid reduseres.

Dette er en viktig årsak til at mye mat kastes før utløpsdato, ifølge Elektrolux.


”TwinTech”

   Elektrolux forklarer at FreshFrostFree garanterer riktig klima i kjøleskapet. Den naturlige fuktigheten opprettholdes, og matvarene tørker ikke ut.

Samtidig unngås luktsmitte mellom kjøleskap og fryser.

Et eget kjølesystem kalt “TwinTech for kjøl og frys skaper et ideelt og friskt klima for både fryse- og kjøledelen.


”Multiflow” og ”TasteGuard” 
Kombiskapet har en såkalt ”multiflow”-teknologi som fordeler luften i kjøleskapet og gir korrekt temperatur i hele skapet.

Et ”TasteGuard” integrert luftfilter hindrer både luktdannelse og spredning av lukt til andre deler av kammeret.
  
Andre finesser er funksjoner for rask nedfrysning eller avkjøling, dype glasshyller, elektroniske kontrollsystemer og en egen alarm som aktiveres visuelt og auditivt ved for høy temperatur i skapet.

[Tilbake]

 Makeweb 4.1