Tips redaksjonen
23.06.2010

Intelligent LCD-skjerm fra Philips

MMD, selskapet bak Philips’ dataskjermer i Europa, lanserer LCD-skjermen 225B2. Den nye skjermen har flere innebygde funksjoner som reduserer energibruken.
Intelligente skjermer
En innebygd såkalt PowerSensor registrerer ved hjelp av infrarøde signaler hvorvidt det sitter noen foran skjermen eller ikke.

Så fort personen beveger seg bort fra skjermen, dimmes lyset. Resultatet er opptil 70 prosent kutt i energibruken og lengre levetid for skjermen.
  
Philips MMD opplyser at de er en av de første produsentene som reduserer energiforbruket ned til 0,1 watt i en såkalt ”SoftOff” eller standbymodus.

EPEAT-reguleringer har krav om at forbruket går ned til 0,5 watt i slike moduser.0,1 watt gjøres mulig med ”SmartPower”-teknologien som analyserer innholdet på skjermen for å spare energi.

Baklyset dimmes automatisk opp og ned og reduserer energiforbruket med opp til 50 prosent.

Hvis brukeren ønsker det, kan SmartPower-funksjonen slås av med en egen knapp på skjermen.


Intelligente brukere

Brukerne kan spare enda mer energi ved å ta i bruk ”Zero Power Switch”, som er en av/på-knapp. I av-modus bruker ikke skjermen strøm i det hele tatt.
  
– Vårt mål er at skjermene våre skal spare både energi og miljøet. Mange av våre teknologier gjør at skjermene selv reduserer energibruken, andre kan kontrolleres av brukeren og gir mulighet for å spare enda mer, sier Thomas Schade, VP Europe MMD


Flere funksjoner
Philips’ SmartImage-teknologi analyserer innholdet på skjermen og justerer kontrast, fargemetning og skarphet for best mulig bilde.

Skjerminnstillingene endrer seg avhengig av om skjermen viser video, HD-bilder eller tekstdokumenter.

Brukerne kan også manuelt velge innstillingene for hvilket ”scenario” de ønsker ved hjelp av en knapp på skjermen.
  
225B2 vil være tilgjengelig hos forhandlere i juni med en veiledende pris på kr 1690.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1