Tips redaksjonen
25.05.2010

Bergenser ble årets teknologistudent

Etter knallhard konkurranse fra dyktige teknologistudenter fra hele landet var det til slutt Maria Teresa Bezem som gikk av med seieren i konkurransen om å bli Årets Teknologistudent.
Bezem, som til daglig studerer nanoteknologi ved Universitetet i Bergen, skilte seg ut med sine sterke akademiske resultater og imponerende faglige engasjement og innsats i frivillig arbeid.

Premien er et reisegavekort på 20 000 kroner, som deles ut av FMC Technologies.

– Det er en glede å dele ut denne prisen til en så verdig vinner som Maria Teresa Bezem.

Hennes brede engasjement i ulike studentforeninger, forskningsinitiativer og faglige aktiviteter, kombinert med sterke akademiske resultater, gjør meg dypt imponert, sa Tore Faanes, Manager System Engineering under prisutdelingen.
  
Prisen Årets Teknologistudent deles ut hvert år av FMC Technologies i samarbeid med Universum, som i tillegg til heder og ære, gir vinneren et reisegavekort på 20 000 kroner til fri benyttelse.

Juryen vektlegger i sin vurdering kreativitet, initiativ, samt at studenten gir av seg selv, sin kunnskap og sine erfaringer overfor omgivelsene.

Et viktig kriterium er også studentens evne til å kombinere dette med sterke, faglige resultater.
  
– Det er en tøff utvelgelsesprosess for å kåre vinneren. Vi har vurdert mange gode kandidater, og Maria skilte seg klart ut som en verdig vinner, uttalte Faanes.
  
Maria Teresa Bezem har tatt mye av sin utdanning i utlandet og har et bredt internasjonalt engasjement.

Prisen og det tilhørende reisegavekortet kommer uventet på den ambisiøse studenten.
  
– Dette er utrolig hyggelig og svært overraskende. Jeg gleder meg til å planlegge hva jeg skal bruke reisegavekortet på, sier Bezem.
  
Bezem kommer opprinnelig fra Nederland, men flyttet i ungdomsårene til Bergen.

Hun har en Bachelorgrad i nanoteknologi fra Universitetet i Bergen og har i tillegg til en rekke tillitsverv og faglige engasjement vunnet prisen Unge Forskere i 2007 med prosjektet ”Population Models”, en oppgave der matematiske modeller evalueres ved å anvende dem på data av torskebestanden i Norskehavet.

Kilde: mynewsdesk.no/NTB

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1