Tips redaksjonen
25.05.2010

Frittstående keramikkservanter

Blant det enorme utvalget av servanter som finnes på markedet i dag, har de som er produsert av keramikk, mange fordeler.
Erfaringsmessig har de svært lang levetid, er enkle å holde rene og har vært den vanligste typen servanter for baderom og kjøkken over hele verden.

Når det gjelder design, er frittstående servanter svært populære på markedet akkurat nå. De har gjerne spennende design og fungerer som et visuelt element som understreker badets særegenhet.

Det er ikke uten grunn at frittstående keramiske servanter presenteres i stort utvalg i både byggevarehus og VVS spesialforretninger i dag.


Hva er frittstående servanter?

En frittstående servant representerer det nyeste innenfor baderomstrender. Istedenfor en standard servant, som vanligvis er senket ned i et baderomsmøbel, er en frittstående servant plassert på toppen av møbelplaten eller på en sokkel.

De som står på toppen av et møbel, er gjerne høyere enn de som er montert på sokkel. Høyden gir derfor slike servanter et mer iøyenfallende inntrykk.
  
I tillegg er det også lagt mer vekt på design slik at de i mange tilfeller ser mer ut som et kunstverk eller et dekorativt element enn en vask.

Kombinert med det siste innenfor blandebatterier, baderomsmøbler og annen baderomsinnredning kan en frittstående servant bli et viktig midtpunkt i baderommet.


Hva er fordelen ved keramiske servanter?

Bortsett fra de visuelle fordelene har de mange andre fortrinn. Ikke bare er de særdeles holdbare i forhold til flekker, riper og hakkskader, men keramikk er også det materialet som det er enklest å holde rent.

Daglig renhold krever ikke annet enn varmt vann og en mild flytende såpe.

Selv om en keramisk servant med jevne mellomrom må poleres for å beholde den blanke overflaten, er det som regel ikke nødvendig med sterke kjemikalier.
  
Hvis du er i markedet for å erstatte din nåværende baderomsservant, vil derfor en keramisk frittstående servant ikke bare gi et visuelt godt inntrykk, men blir også en servant du vil ha glede av i mange år med enkelt renhold.
  
Ifølge Wikipedia er keramikk en fellesbetegnelse på en type keramisk materiale produsert ved at leirgods er herdet ved brenning.

Eksempler på keramikk er terrakotta, tegl, raku, leirtøy, fajanse, majolika, steintøy og porselen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1