Tips redaksjonen
25.05.2010

Designet for operasjonell sikkerhet i krevende arbeidsmiljøer

Ascom Wireless Solutions, leverandør av bedriftsintern, trådløs kommunikasjon lanserer et nytt spesialhåndsett som påstås å være markedsledende når det gjelder robusthet, telefonkvalitet og personsikkerhet.
Håndsettet har betegnelsen Ascom d81 og er designet for å møte kravene til operasjonell sikkerhet i svært krevende arbeidsmiljøer.
  
Produktsjef Robert Hassel forklarer hva som var drivende for utviklingen av d81:

– Vi har i de senere årene sett et økende behov for telefoner som kan brukes i ekstremt tøffe arbeidsmiljøer og samtidig gi best mulig personsikkerhet.

Ascom d81 er utviklet for å være tilpasset kravene i tung industri, fengsler, psykiatriske institusjoner og ellers der personalet arbeider alene eller i faretruende miljøer.


Avanserte funksjoner
Selskapet trekker frem disse funksjonene ved d81: Telefonen tilbyr flere avanserte alarmfunksjoner som sikrer hurtige tiltak i kritiske situasjoner.

Den har for eksempel automatiske alarmer ved ingen bevegelse eller fall og trekksnorsalarm og trykk-knapp-alarm, som alle kan tildeles en prioritering, samt at personalet som har alarmert, blir presist posisjonert.

En digital walkietalkie-funksjon (Push-to-Talk) som automatisk settes opp for konferansekall i høyttalende- eller innlyttingsmodus, avhengig av situasjonen, gir personalet trygget og mulighet for at kolleger kan følge opp og aksjonere.


Testet

Selskapet opplyser at Ascom d81 har gjennomgått og bestått de mest krevende tester en telefon kan utsettes for: 2 m falltest, slagtest, kjemikalietest, tastaturtest, temperaturtest (fungerer i –10 til +55 °C), vann- og støvtest (IP65-klassifisert, inkluderer headsetuttaket).


IP-DECT-system
Ascom d81inngår i Ascoms IP-DECT-system. Denne plattformen støtter sentralisert administrasjon.

Det betyr at programvareoppgraderinger, kontaktinformasjon og innstillinger mm kan håndteres trådløst direkte til telefonen.

Telefonen håndterer sentral og lokal telefonbok, delt telefon, konferanse, avansert meldingsformidling og strekkodelesing.

Håndfri betjening er mulig via bluetooth headset.
  
Selskapet opplyser at de senere i år vil lansere en ATEX-godkjent versjon til arbeidsmiljøer med eksplosjonsfare.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1