Tips redaksjonen
30.04.2010

Nytt nedfiringsutstyr for evakuering i store høyder

Miller by Sperian har utviklet Miller SafEscape ELITE, et helt nytt redningsutstyr for evakuering i store høyder.
Miller SafEscape ELITE er utstyrt med et håndhjul som er plassert slik at det beveger seg mindre under løft og dermed forenkler evakueringen.

En sentrifugalbrems reduserer vibrasjonene under nedfiringen.

Miller SafEscape ELITE er beregnet på redning og evakuering fra vindkraftverk, telefonstolper, høyspentmaster, kraner og områder som normalt er utilgjengelige med tradisjonelle midler.


Slitesterkt og lett

Redningsutstyret har et hus i anodisert aluminium som gjør produktet lett og solid. Repet består av et spesialutviklet, vevd materiale som ifølge produsenten tåler ekstrem belastning, og som er det mest slitesterke i sin kategori.

– Takket være de robuste og meget bestandige komponentene er det ikke nødvendig å sertifisere Miller SafEscape ELITE på nytt før etter sju år (eller etter 3000 meters bruk).

Dette gir redusert driftsstans som følge av inspeksjon samt lavere kostnader for sikkerhetsutstyrets eier, hevder produktsjef for fallsikringsutstyr i Sperian Protection, Jan Erik Sannerud.


Innfrir kravene i den nye EN 341/2008-standarden

Miller SafEscape ELITE er laget for å tåle de mest krevende testmetoder i den nye EN 341/2008-standarden som fastsetter de grundigste testene for redningsutstyr.

Det innebærer at produktet er testet for blant annet 8000 m nedfiring av 100 kg, en maksimal nedfiringshøyde på 500 m samt bruk av to personer som veier opptil 250 kg i nødssituasjoner.

Miller SafEscape ELITE er testet i henhold til EN 1496:2007 klasse B i tørt vær og også i henhold til den nye EN-standarden EN 341:2008 klasse A under våte forhold.
  
Produsenten opplyser at Miller SafEscape ELITE er CE-sertifisert og innfrir ANSI- og OSHA-kravene.


Miller SafEscape ELITE Case

– Et problem som kan oppstå i nødssituasjoner, er at deler av redningsutstyret mangler slik at evakueringen ikke kan gjennomføres, forklarer Jan Erik Sannerud. Dette kan unngås takket være Miller SafEscape ELITE Case.

Kofferten inneholder alt nødvendig utstyr for en evakuering. Fordi den er forseglet frem til nødssituasjonen oppstår, vet du at alle delene er på plass.
  
Sannerud forklarer at kofferten er laget av uknuselig polypropylen og er vann- og støvsikker.

Refleksstriper gjør at den er lett å finne i mørket. Miller SafEscape ELITE Case er vibrasjonssikker og utstyrt med en fuktindikator som er godt synlig på utsiden.

Det er derfor bare nødvendig å kontrollere forseglingen og fuktindikatoren visuelt. Kofferten kan oppbevares uåpnet i opptil ti år før det er nødvendig å foreta en inspeksjon.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1