Tips redaksjonen
21.03.2010

Strøkent bad – med slukrist inntil veggen

Gina Albrigtsen, en av gründerne bak baderomskjeden ”Ha det på badet”, mener Unidrain sluk gjør baderommet mer moderne og sikrere mot vannskader.
Hun har selv valgt det nye systemet på nyoppusset bad i familiens Oslo-bolig på Frogner.

– Jeg oppdaget Unidrain for første gang på en messe i utlandet for seks år siden og ble umiddelbart begeistret for det smarte konseptet, sier Gina.
  
I mitt daglige virke er jeg omgitt av designprodukter, og jeg reiser regelmessig på messer til blant annet Italia, Frankrike, Tyskland og Spania for å finne smarte produkter til forretningen.
  
– Unidrain-slukets unike system gjør at man slipper å ha en dominerende slukrist midt på gulvet med fall fra fire kanter. Ved å legge sluket helt inntil veggen får baderommet et mer gjennomført estetisk uttrykk.
  
– For ett år siden gikk min mann og jeg i gang med å renovere et av de to baderommene vi har i leiligheten vår på Frogner.

Badet er på 9 kvadratmeter. Da vi flyttet inn i boligen for snart 17 år siden, pusset vi det enkelt opp og pigget opp de originale svart-hvite flisene fra 1927.
  
– Jeg har siden angret mye på at vi ikke tok vare på de gamle flisene, men til alt hell fant jeg prikk like fliser i 30 x 30 cm gjennom den italienske fliseforhandleren Bellas i Drammen.

Flisene er gjennomglasserte og har et eksklusivt preg. I og med at vi skulle renovere baderommet fra bunn til topp, ønsket vi samtidig å benytte det nyeste systemet innenfor baderomsteknologi, og Unidran rist var dermed et enkelt valg.
  
– Det er et stort pluss for baderomsgulvets helhet at vi slapp å legge en sirkelrund rist midt i rommet og dermed bryte opp mønsterstrukturen i det særpregede gulvet, mener Gina.
  
– Baderommet er enkelt innredet med hvit servant, hvitt badekar og høyglansede baderomsskap.

Flisegulvet med de rettskårne flisene, nesten helt uten fugekant, er det eneste dekorelementet på badet med sitt sjakkrutede mønster. 


Enkelt for rørleggeren

– Som forhandler av ulike baderomsprodukter får jeg ofte tilbakemeldinger fra kunder og håndverkere om hvordan de ulike produktene fungerer i hverdagen.
  
– Fra samtlige rørleggere jeg er i kontakt med, har jeg bare fått positive reaksjoner på Unidrain-slukene.

De er lette å montere og brukes nå mer og mer av håndverkere, enkeltpersoner og entreprenører.
  
– På eget bad har en av rørleggerne jeg samarbeider med, montert Unidrain High-Line sluk på 80 cm i dusjsonen.

Tiden han brukte på dette, er mindre enn hva en ordinær sirkelrund slukrist ville ha krevd, med montering midt på gulvet.
  
– Baderom er kostbare å pusse opp, og løsninger som forenkler selve byggeprosessen, er kjærkomne nyvinninger for alle, mener Gina.
  
– Selv setter jeg stor pris på innovative løsninger som gjør baderommet tryggere og penere.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1