Tips redaksjonen
21.03.2010

Nytt multifunksjonelt HiRes M24M-kamera fra Mobotix

Mobotix lanserer nå det helt nye M24M Allround.
Kameraet har 3,1 megapiksel videosystem i høy oppløsning med hemisfærisk synsfelt, leppesynkronisert lyd samt robust og værbestandig hus for direkte montering utendørs, uten ekstra varmeelement eller ekstra strømforsyning.

Det nye kameraet er utstyrt med en ny mikroprosessor og en forbedret systemplattform i forhold til tidligere M22M.

Det gjør det mulig å ta opp video med opptil 30 bilder i sekundet – selv med megapikseloppløsning.
  
– M24M har fem utskiftbare objektiver med bildevinkler fra 15° til 90°. Mens vidvinkelobjektivet på 90° gjør det mulig å overvåke et helt lokale fra ett enkelt hjørne, kan et telefotoobjektiv på 15° gi tydelig bilde av et nummerskilt på 75 meters avstand.
Det kan til og med fange opp serienummeret på en regning på to meters avstand, forteller Bo Ørbjerg, som er Business Development manager for Mobotix i Norden og Baltikum.
 

Overvåking overalt – og når som helst

– Hvis kameraet skal brukes i varierende omgivelser, f.eks. på byggeplasser eller i mobil overvåking, anbefaler vi utgaven med CS-montering og manuelt justerbare Vario-objektiver.

Her kan vi faktisk også tilby utgaver med spesielt lysfølsomme svart-hvitt bildesensorer til dårlige lysforhold, for eksempel om natten, forteller Bo Ørbjerg.
  
M24M kan konfigureres for panoramabilder uten forvrengning og med høy oppløsning i et hemisfærisk L11-objektiv (180° fish-eye), digital PTZ og egen Mobotix-programvare.
  
M24M kan installeres til ønsket vinkel via et vanlig, justerbart VarioFlex-monteringssett til vegger og tak.

Kameraet oppgis å kunne fungere i temperaurer fra –30 °C til +60 °C uten bruk av oppvarming eller ventilasjon.
 

Synkronisert lyd og bilde
– Den høye kvaliteten i både mikrofon og høyttalere eliminerer ekkoeffekter ved håndfri bruk og gjør samtidig at kameraet kan sende høyoppløst video og lyd synkront, slik at lyden følger leppenes bevegelser, utdyper Bo Ørbjerg.
  
Kameraet kan ta opp på et 4 GB MicroSD-kort, som er innebygd som standard. Det kan brukes MicroSD-kort på opptil 32 GB.
  
Det digitale IP-kameraet kan kobles til en PC eller en ruter/svitsj via en ethernet-kabel.
Den samme kabelen forsyner kameraet med strøm i henhold til PoE-standarden. Det er mulig å få fjerntilgang til live-bilder og til opptak via en kryptert internettforbindelse.
 

Priser

M24M Allround kan bestilles fra Mobotix' nettbutik og koster fra 598 euro netto.

Det leveres klart til bruk, inkludert objektiv, programvare for videohåndtering samt minnekort på 4 GB med plass til mer enn 60 000 VGA-bilder.
  
M24M-Sec med hemisfærisk panoramaobjektiv, 4 GB lagringsplass og komplett programvarepakke kan fås til 858 euro netto.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1