Tips redaksjonen
24.02.2010

Fra 0 til 80 på 15 minutter null til 80 prosent på 15 minut

THINK har inngått et samarbeid med AeroVironment Inc (AV), en ledende leverandør av infrastruktur for lading av elektriske biler.
Formålet med samarbeidet er å gjennomføre testprosjekter med hurtigladning av elbilen THINK City og få fortgang i utvikling av infrastruktur for hurtiglading i USA.

Ved bruk av AVs hurtigladingssystem, vil det ta 15 minutter å lade en THINK City fra null til 80 %, noe som representerer en ny standard for en elbilindustri i rask utvikling.
   
– THINK og AeroVironment er i ferd med å sette en ny standard for ekstremt hurtig lading – null til 80 % på bare 15 minutter, uttaler THINK CEO, Richard Canny.

– Dette er et stort fremskritt for elbilen. Utviklingen og implementeringen av stasjoner for hurtiglading vil bidra til å spre elektrifiseringen av bilindustrien både i USA og globalt, sier han.
 

God infrastruktur avgjørende

– Hvis elektriske biler skal oppnå bred aksept som et reelt alternativ til bensindrevne biler, er en trygg, pålitelig og tilgjengelig infrastruktur for lading helt nødvendig, sier Michael Bissonette, AV senior vice president.

– Vår portefølje av systemer for hurtiglading, kommersielle ladestasjoner og ladestasjoner for private hjem vil bistå bilførere å integrere elbiler som THINK City i deres daglige gjøremål, og virkeliggjøre fordelene ved utslippsfri transport, sier han.
 

EnerDel eksklusiv leverandør

THINK har også kunngjort at selskapet har valgt den USA-baserte litium-ion batteriprodusenten EnerDel som eksklusiv leverandør av batterier til THINK City solgt i USA, frem til og med 2012.

EnerDel vil også levere minst 60 prosent av batteriene for THINK City solgt i Europa.
  
– EnerDel har utviklet et batteri med ekstremt høy energitetthet for THINK City, sier EnerDel President, Rick Stanley.

– Dette batteriet er utviklet for å imøtekomme kravene som stilles til en helt ny standard for hurtiglading.
 
  AVs system for hurtiglading benytter en protokoll utviklet av Tokyo Electric Power Company (TEPCO).

THINK og EnerDel har i flere måneder daglig brukt TEPCO hurtiglading på testbiler. Dette arbeidet har bekreftet at teknologien er velegnet og klar for kommersialisering.
 

180 km på én lading

THINK City, som vil selges i USA mot slutten av året, vil ha en toppfart på mer enn 100 km/t og en rekkevidde på opptil 180 km på én lading.

THINK City har en vekselstrømslader om bord, som i USA kan kobles sammen med en rimelig 220 volt THINK hjemmeladestasjon for lading over natten.

Bilen kan også lades ved bruk av 110 volt strøm på et vanlig amerikansk husholdningsuttak.

Hurtigladesystemet vil være et supplerende alternativ for å øke kundenes trygghetsfølelse og for bilflåter som har et daglig bruk som overstiger bilens rekkevidde.
  
– Vår erfaring med mer enn 1500 biler i bruk i Europa er at kunder som bruker bilen daglig, raskt venner seg til rekkevidden til THINK City på opp til 180 km, sier Canny.

– For disse brukerne er lading over natten en praktisk løsning. Hurtiglading vil bli en viktig løsning for bilflåter med høyt forbruk.


Produksjon i USA

THINK kunngjorde nylig sine planer for en fabrikk i Indiana i USA, som vil starte produksjon av THINK City tidlig i 2011.

Den nye fabrikken vil komme i tillegg til THINKs eksisterende produksjonskapasitet i Finland, der Valmet Automotive vil bygge THINK City for det europeiske markedet.
   
THINK forventer at flåtekunder i USA vil være de første brukerne av hurtigladesystemet, men tror også at kommersielle foretak, som handlesentre, butikker og parkeringsanlegg, raskt vil se verdien av å tilby kunder hurtiglading

Kilde: THINK.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1