Tips redaksjonen
13.01.2010

50 000 kroner for 10 tonn avfall

Miljøengasjement lønner seg. 10 tonn innsamlet småelektronikk gav 50 000 kroner i støtte til Miljøagentene. Pengene kommer fra returselskapet Elretur.
Stig Ervik, administrerende direktør i Elretur AS, er svært fornøyd med samarbeidet.
  
– Miljøagenter rundt om i hele landet har i samarbeid med oss samlet inn til sammen 10 tonn med småelektrisk avfall i 2009.

Det er mye småelektronikk, som ellers kunne ha havnet i restavfallet og dermed vært med på å forurense naturen rundt oss, sier Ervik.
  
Alt som trenger strøm eller batterier for å virke, skal leveres inn til miljøsanering og gjenvinning når det kasseres.

Dette har Miljøagentene informert mye om i 2009. De har samlet inn småelektronikk i flere byer, på Stortinget og til og med det kongelige slott.

Heidi Neilson, daglig leder i organisasjonen, er svært glad for innsamlingsresultatet.
  

Hjelp fra slottet
– Vi har brukt mye tid på å informere om elektrisk og elektronisk avfall i år. Vi har hatt to utgivelser av bladet vårt med tema EE-avfall.

Under Verdens miljøverndag 5. juni samlet flere tusen barn og unge ivrig inn EE-avfall. Til og med prinsesse Ingrid Alexandra hjalp oss, sier Neilson. 

For mengdene småelektronikk samlet inn av Miljøagentene mottar de 50 000 kroner fra Elretur.


5 kroner pr. kilo
– Vi avtalte tidlig at Miljøagentene skulle belønnes med 5 kroner pr. kilo innsamlet småelektronikk, og 10 tonn gir 50 000 kroner i støtte til det flotte arbeidet Miljøagentene gjør i hele Norge, sier Stig Ervik.

Han håper dette bidrar til at Miljøagentene også neste år vil fokusere på EE-avfall og miljøfarene forbundet med avfallet hvis det ikke leveres tilbake til forhandler eller kommunale gjenvinningsstasjoner.
  
Heidi Neilson er glad for den hyggelige nyheten på tampen av året. – Vi kommer også neste år til å informere alle Miljøagentene i Norge om småelektronikk og fortelle hvorfor det er så viktig å samle inn dette avfallet.

Dette er jo noe vi alle kan gjøre noe med, og ikke minst barna som skal vokse opp og vite at småelektronikk ikke skal i søpla.

Det skal leveres til gjenvinning og brukes på nytt. Akkurat i dag er Heidi Neilson verken sint eller skuffet.
   
– Vi vet at mye småelektronikk dessverre kastes sammen med restavfallet, men gjennom vårt samarbeid med Elretur er det i alle fall 10 tonn som blir miljøsanert og gjenvunnet på riktig vis, og det er vi veldig fornøyde med, sier en blid daglig leder for Miljøagentene.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1