Tips redaksjonen
14.12.2009

Dobbeltdåp i Dubai

Seismikkskipene Polarcus Nadia og Polarcus Naila til rederiet Polarcus ble døpt ved Drydocks World Dubai 24. november.
I 2008 bestilte rederiet Polarcus seks seismikkskip av Ulstein-design. Bygg nr. 66, Polarcus Nadia, og bygg nr. 67, Polarcus Naila, er de to første og ble døpt samtidig 24. november.

Skipene skal leveres i 2009 og 2010. Begge vil være utstyrt med et 3D seismikksystem og 12 streamervinsjer. Polarcus Nadia skal ut på sitt første oppdrag i desember for TGS.
  
– Mitt inntrykk er at det mest komplette og kunnskapsrike miljøet innenfor seismikk og offshore finnes i Norge. Vi har stor tro på ULSTEIN X-BOW-konseptet, særlig når det gjelder miljø.

Vi er også svært opptatt av at mannskapet om bord skal ha gode og trygge arbeidsforhold og mener dette er en design som er et viktig bidrag for å møte disse kravene, sier viseadministrerende direktør, Peter Zickerman i Polarcus.


Utstyrspakker

Ulstein Group leverer omfattende design- og hovedutstyrspakker til de seks fartøyene og produserer og leverer også hovedtavler og konsoller til broen og kontrollrommet.

Fartøyene blir utstyrt med et integrert automasjonssystem (ULSTEIN IAS), et kommunikasjons- og informasjonssystem (ULSTEIN COM), navigasjonssystem (ULSTEIN NAV) og power management system (ULSTEIN PMS).


Polarcus

Rederiet ble etablert i 2008 og holder til i Dubai i De forente arabiske emirater. Selskapet er i ferd med å bygge opp en miljøvennlig og moderne seismikkflåte.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1