Tips redaksjonen
14.12.2009

Forberedelsene til CeBIT 2010 i full sving

Fem måneder før CeBIT 2010 bekrefter messearrangøren at arrangementet er på god vei:
–Forberedelsene til CeBIT 2010 er i full sving, og det globale IKT-markedet har meget positive tilbakemeldinger, sa Ernst Raue, medlem i direksjonen hos messearrangøren, Deutsche Messe AG, ved undertegnelsen av partnerlandkontrakten med Spania i Madrid den 8. oktober.
  
– I enkelte regioner er økonomien allerede på vei oppover. Vi regner med at andre land følger etter, slik at CeBIT våren 2010 igjen vil spille en viktig, internasjonal rolle.

Alle som ønsker ny vekst, bør delta på CeBIT, for en positiv, internasjonal forretningsscene som CeBIT kan medvirke til nye oppdrag og ny omsetning, sier Raue.


Oppsving i IKT-sektoren
 
Selv om det profesjonelle IKT-markedet fremdeles karakteriseres av en viss usikkerhet, regner man med at spesielt denne bransjen vil profitere stort ved et økonomisk oppsving. Nyutviklinger innenfor IKT-bransjen vil hjelpe alle industriområder, siden

nye løsninger alltid vil være mer effektive og føre til ny vekst.


Spanias internasjonal markedsplass

Spania blir partnerland på CeBIT 2010, og det er allerede et nært samarbeid med spanske industriforeninger og offentlige kontorer.

Partnerlandet blir synlig ikke bare på messeområdet, men også i byen Hannover.
  
Karl-Heinz Streibich, CEO i Software AG, poengterer at Spania er et av de viktigste markedene for tyske IT-bedrifter og legger til at Software AG har vært representert i Spania i mer enn 25 år med i dag ca. 700 ansatte.

– CeBIT er for øvrig vårt utstillingsvindu og katalysator, sier han.


Utvidet innhold og nye målgrupper

CeBIT 2010 får nye temaer og innhold og retter seg mot nye målgrupper. “Connected Worlds” er slagordet i 2010. 

– Maskiner og utstyr blir stadig mer sofistikert, noe som fører til at bruksområdene blir ytterligere integrert, bekrefter Raue – og nye, tekniske muligheter oppstår bl.a. ved hjelp av nye online-tilbud og stadig hurtigere nettverk.

Det spesielle ”Broadband Forum” på CeBIT vil vise de siste utviklingene.” 
  
CeBIT henvender seg i 2010 enda sterkere mot logistikkbransjen og bilindustrien. Under navnet “CeBIT Destination ITS” (Intelligent Transport Systems) vil messen presentere hele prosesskjeden innenfor intelligent transport-telematikk.

Hall 7 blir “nerven” for telematikk, navigasjon, transport og logistikk samt løsninger spesielt myntet på bilproduksjon.
  
For første gang kommer “Advanced Office & Conference Solutions” med. Her vises løsninger i hovedsak for projeksjon og konferanseteknikk.

En annen nyskapning er “Next Level 3D”-paviljongen, som viser forskjellige 3D-teknologier for kino, hjemme- og kontorbruk.
  
Det kommer også en “Internet-TV”-paviljong innenfor utstillingskategorien “Internet & Mobile Solutions”. 

Dette segmentet kombinerer tilbud som har å gjøre med bevegelige bilder – fra IPTV, Web TV, mobil-TV og konferanse-TV samt de nyeste streaming-teknologiene.
  
Grønn IT er blitt en viktig faktor for utviklings- og innkjøpsavdelinger. Denne CeBIT-kategorien retter seg mot alle som er interessert i å redusere kostnader samt høyne miljøbevisstheten.

Viktigere enn noen gang er aspektene sikkerhet og finansiering. Fagområdene ”IT Security og Banking & Finance” vil for første gang presenteres i samme hall. 

CeBIT 2010 arrangeres i perioden 2.–6. mars 2010.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1