Tips redaksjonen
14.12.2009

Nøkkelfritt og sikkert fra B & O-designer

Er du lei av å lete etter nøkkelen når du skal inn døren hjemme? Hva er vel enklere enn å bruke finger’n, og vips så er døren åpen.
Easy Access kommer nå med en låsemekanisme som er både enkel og sikker.

Alle har opplevd å miste nøkkelen eller ikke huske helt hvor man la den fra seg. Det er selvfølgelig irriterende, og det gir unødvendige problemer.

Men nå er det altså kommet
 låser styrt av koder eller fingeravtrykk, som også tåler det norske vinterværet.

Easy Access sin seneste modell oppgis å være skreddersydd for det kalde klimaet i Norden og skal tåle over 30 minusgrader.
  
– Problemet med en del av disse modellene har tidligere vært at de ikke har håndtert temperaturer under 10 minusgrader, og da står du med et lite problem når du strekker ut tommelen, og døren ikke vil åpne seg, sier Hans Helmenbakken, daglig leder i Easy Access.

Biometriske kjennetegn kan beskrives som kjennetegn som utgår fra kroppen.


Gjemmested
Med et nøkkelløst system er det slutt på å gjemme nøkler ute. Over 60 prosent av alle familier har en nøkkel ”skjult” innenfor 10 meter av inngangsdøren.

Innbruddstyvene har god erfaring og finner veldig ofte frem til skjulestedet.
  
– Det siste års økning av villainnbrudd i store deler av landet har også ført til at folk har blitt mer varsomme med å legge reservenøkkelen ute.

Det er helt klart en sikkerhetsrisiko og ha nøkkel ute. Med en biometrisk lås slipper man det. I tillegg vil den også kunne kobles opp mot alarmen, forklarer Helmenbakken.


Redusert sikkerhetsrisiko

En annen potensiell sikkerhetsrisiko er alle som med jevne mellomrom låner nøkkelen, for eksempel håndverkere, barnevakter, bekjente eller vaskehjelpen.

Med fingeravtrykk og koder kan man gi enkeltpersoner tilgang i avgrensede tidsperioder, og dermed slipper man å tenke på om de har tatt kopier for så senere komme tilbake for å tømme boligen for verdier.
  
– Låsen oppfyller generelle forsikringskrav og er så enkel å bruke at selv barn er trygge ved den. Vi merker det på tilbakemeldingene fra våre fornøyde kunder. Det blir en bekymring mindre i hverdagen, sier Helmenbakken.


B&O-design
Bak designen på Easy Access sin biometriske låskasse står det etablerte selskapet Design It fra Danmark. De har blant annet Bang & Olufsen og Stelton på sin kundeliste.
  
– Vi er godt fornøyd med utseendet på låsen. På samme måte som Bang & Olufsen er kjent for sin design og funksjonalitet, har også denne låsen funksjonalitet i høysete. Den kan også kobles direkte til alarmsystemet, forteller Helmenbakken.
  
Se for øvrig www.easyaccess.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1